В Україні спростять доступ осіб з інвалідністю до будівель та транспорту – рішення Кабміну

В Україні спростять доступ осіб з інвалідністю до будівель та транспорту – рішення Кабміну

Укрінформ
Кабінет Міністрів затвердив порядок облаштування безперешкодного доступу осіб з іналідністю до будівель та транспортної інфраструктури.

Як передає Укрінформ, про це Прем'єр-міністр Денис Шмигаль повідомив у Телеграмі.

"Створюємо безбар’єрне середовище в Україні. Уряд затвердив порядок влаштування засобів безперешкодного доступу осіб з інвалідністю до будівель будь-якого призначення, а також до об’єктів транспортної інфраструктури. Це єдині правила, які працюватимуть, щоб стерти фізичні бар’єри, які, на жаль, досі існують", - написав Шмигаль.

Читайте також: В Україні працює лише кожна третя людина з інвалідністю - Лазебна

Він додав, що разом із першою леді Оленою Зеленською та громадськістю проводять постійні зустрічі, аби найкраще реалізувати Національну стратегію зі створення безбар'єрного простору в Україні до 2030 року.

Як повідомлялося, 14 квітня уряд схвалив Національну стратегію безбар’єрного простору та створив Раду для контролю та моніторингу виконання цієї стратегії. Національна стратегія зі створення безбар’єрного простору, ініційована Оленою Зеленською, спрямована на створення умов для рівного доступу до публічних просторів для громадян з тимчасово чи постійно обмеженою мобільністю, людей з інвалідністю, батьків із візками, людей на візках тощо.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-