Україна відкрила 214 освітніх центрів для вступників з окупованого сходу України та Криму

Україна відкрила 214 освітніх центрів для вступників з окупованого сходу України та Криму

Укрінформ
В Україні працює 214 освітніх центрів «Крим-Україна» та «Донбас-Україна» для абітурієнтів з тимчасово окупованих територій Луганської та Донецької областей та Криму.

Як передає Укрінформ, про це на пресконференції повідомив міністр освіти та науки Сергій Шкарлет.

«Окремим елементом вступу до закладі вищої освіти є вступ осіб з тимчасово окупованих територій. Для цього як і раніше організовані освітні центри «Крим-Україна» та «Донбас-Україна». Такі центри розпочали свою роботу 7 червня і завершують працювати 24 вересня. На сьогодні організовано 214 центрів в закладах вищої та фахової передвищої освіти», - сказав Шкарлет.

Такі центри, за словами міністра, працюють не тільки на базі закладів, підпорядкованих Міністерству освіти та науки, а й на базі вишів, підпорядкованих МКІП та МВС.

Читайте також: Дев'ять приватних вишів прийматимуть вступників на місця держзамовлення - МОН

Сергій Шкарлет поінформував, що абітурієнти з тимчасово окупованих територій Луганської та Донецької областей та Криму можуть вступати на освітній рівень молодшого бакалавра, бакалавра, магістра медичного та фармацевтичного або ветеринарного спрямування на основі повної загальної середньої освіти та молодшого бакалавра на основі базової загальної середньої освіти.

«Такі вступники мають право вступати на місця державного замовлення в межах квоти 2. Особи мають подати заяву та заповнити освітню декларацію в освітньому центрі, і вступ на бюджетну форму навчання по квоті 2 - до 20 липня, а на контрактну форму — до 20 вересня. Також передбачено складання на базі освітнього центру два іспити державної підсумкової атестації — історія України та українська мова, та треба скласти один профільний іспит, який встановлює заклад вищої освіти», - сказав Шкарлет.

Читайте також: Цьогоріч 550 учасників ЗНО набрали максимальні 200 балів

Детальна інформація для абітурієнтів з тимчасово окупованих територій Луганської та Донецької областей та Криму розміщена на сайті Міністерства освіти та науки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-