У Польщі побили українця, нападнику «світить» до трьох років в’язниці

У Польщі побили українця, нападнику «світить» до трьох років в’язниці

Ексклюзив
Укрінформ
У Познані (захід Польщі) поблизу Стшешинського озера у неділю агресивно налаштований молодик ображав групу українців за національною ознакою, а згодом побив одного з них до непритомності.

Як повідомила кореспондентові Укрінформу речниця поліції міста Познань Марта Мруз, місцева прокуратура висунула зловмиснику обвинувачення за двома статтями кримінального кодексу, йому загрожує до трьох років ув’язнення.

“Прокуратура висунула затриманій особі обвинувачення за двома статтями: завдання тілесних ушкоджень та зневажання на грунті національної ненависті”, - поінформувала речниця.

Читайте також: Дипломати підтвердили загибель українського моряка під час пожежі на судні MSС MESSINA

Вона додала, що за цими статтями особі загрожує до трьох років ув’язнення.

Мруз також зауважила, що постраждалих осіб двоє. Крім чоловіка, якого побив зловмисник, ще один українець дав свідчення у прокуратурі проти агресивного молодика у справі зневажання за національною ознакою.

Речниця поліції поінформувала, що за рішенням суду агресивного чоловіка не заарештовано, але він п’ять разів на тиждень має з’являтися у поліцейський відділок.

Прокуратура готує матеріали для передачі до суду.

Читайте також: У Туреччині автобус виїхав на зустрічну смугупостраждали п’ятеро українців

Як інформували місцеві польські ЗМІ, минулої неділі, 27 червня, приблизно о 15-й годині за місцевим часом водний патруль поліції отримав повідомлення про побиття до непритомності людини на пляжі. Постраждалому, громадянинові України, було надано допомогу, і коли чоловік опритомнів, то розповів про напад з боку невідомого, який спочатку вигукував на адресу українців образливі гасла на грунті національної ненависті, а потім побив його, завдаючи удари ногами по голові. Агресивний чоловік намагався залишити місце події, але його затримали інші відпочивальники. Він був у стані алкогольного сп’яніння.

Як повідомлялося, у Польщі зараз перебувають і працюють понад мільйон громадян України. Періодично у Польщі фіксуються випадки словесних образ чи фізичного нападу на українців на тлі національної нетерпимості.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-