ЄС може пришвидшити визнання українських «ковідних» сертифікатів - Мінцифри

ЄС може пришвидшити визнання українських «ковідних» сертифікатів - Мінцифри

Укрінформ
В Міністерстві цифрової трансформації України очікують, що Україна та Європейський Союз можуть пришвидшити процес взаємовизнання "ковідних" сертифікатів.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це сказав перший заступник міністра цифрової трансформації України Олексій Вискуб під час виступу на першому дні ІТ-тижня Європейської Бізнес Асоціації.

"По "ковідних" сертифікатах Європейський Союз рухається трохи швидше ніж зазвичай, тому ще це безумовно актуальна тема у світовому масштабі", - заявив Вискуб.

Читайте також: В Україні розглянуть можливість комбінації різних COVID-вакцин – головний санлікар

Він зазначив, що на "ковідних" сертифікатах, які будуть запроваджені в Україні з 1 липня, буде використовуватися електронний підпис, який також має визнати Євросоюз. За словами Вискуба, у відомстві очікують, що восени розпочнется політичний процес взаємовизнання е-підписів між Україною та деякими країнами ЄС.

Читайте також: В Україні видаватимуть «ковідні» сертифікати з терміном дії 180 днів

Як повідомляв Укрінформ, віцепрем’єр-міністр – міністр цифрової трансформації Михайло Федоров анонсував, що з 1 липня в Україні планують запровадити електронні сертифікати вакцинації від коронавірусу з інформацією про те, що людина вакцинована і коли. Сертифікат буде як паперовим, так і електронним, його додадуть у застосунок "Дія".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-