Влітку ліпше провакцинуватися не лише від COVID - лікарка

Влітку ліпше провакцинуватися не лише від COVID - лікарка

Укрінформ
Літо - це хороший період для вакцинації не тільки від COVID-19, але також і щепленнями від інших хвороб.

Про це розповіла лікар-інфекціоніст, представник ЮНІСЕФ Катерина Булавінова на форумі "Україна 30. Здорова Україна", повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Мені здається зараз дуже важливо, щоб в історії про ковід не загубилася звичайна рутинна вакцинація проти інших інфекцій. Оскільки в усіх країнах її рівень дещо впав через те, що доступ до медичних установ був дещо лімітований, люди боялися йти, щоб не заразитися ковідом, були інші складності. Тому літо - дуже хороший привід отримати вакцину не тільки від ковіду", - сказала вона.

Читайте також: В Україні штам Delta може поширитися швидше, ніж на Заході – вчені

Булавінова вважає, що влітку батьки, які не зробили щеплення своїм дітям, повинні вакцинувати їх, зокрема від кору, від поліомієліту і від дифтерії, а також іншими щепленнями.

"Дуже хотілося б, щоб дорослі зробили щеплення від дифтерії, і щоб почалася підготовка до того, якою буде вакцинація від грипу восени. І щоб ті, хто в групах ризику, зробили щеплення б від пневмокока", - додала експерт.

Читайте також: Науковці пояснили, чим страшний штам Delta і як себе убезпечити

Як повідомляв Укрінформ, станом на 24 червня в Україні проведено 2 229 165 щеплень. Вакциновані - 1 794 001 осіб, з них отримали першу дозу - 1 793 999, завершили вакцинацію (отримали дві дози) - 435 166 осіб (із них 2 особи отримали першу дозу за кордоном).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-