Щодо втручання генпрокурора у справу Татарова розслідується два провадження - САП

Щодо втручання генпрокурора у справу Татарова розслідується два провадження - САП

Укрінформ
Правоохоронці розслідують два кримінальні провадження щодо втручання генерального прокурора Ірини Венедіктової у справу, яка стосується заступника керівника Офісу Президента Олега Татарова, — у ДБР і у НАБУ.

Як передає кореспондент Укрінформу, про це в.о. керівника САП Максим Грищук поінформував у ефірі “Радіо НВ”.

“Наскільки я знаю, два навіть таких провадження є. Це одне було, наскільки я розумію, у ДБР зареєстрували, і мене допитували (у цій справі — ред.) як свідка, і НАБУ зареєструвало (провадження — ред.)”, - сказав Грищук.

За його словами, справа щодо ймовірного втручання Венедіктової у провадження щодо Татарова у НАБУ розслідується, і САП у ній здійснює процесуальне керівництво. “Там здійснюється первинна стадія — збору доказів”, - уточнив Грищук.

Читайте також: Через справу Татарова щодо Венедіктової порушили дві кримінальні справи

Відповідаючи на запитання, чи допитували Венедіктову у справі щодо Татарова, яка є у НАБУ, він зазначив, що не може сказати, бо він не входить у групу прокурорів у цій справі.

Як повідомлялося, Офіс генерального прокурора пізно ввечері 23 грудня змінив підслідність справи Татарова, забравши її в Національного антикорупційного бюро і передавши СБУ.

У НАБУ розкритикували дії ОГП і заявили, що вони мають на меті унеможливити обрання запобіжного заходу Татарову. У прокуратурі ситуацію не коментували.

Сам же Олег Татаров заперечує свою причетність до злочинів.

Читайте також: Татаров задекларував сотні тисяч у валюті та чотири недобудовані квартири

25 грудня минулого року Національне антикорупційне бюро України відкрило кримінальне провадження через можливе незаконне втручання генпрокурора Ірини Венедіктової у справу заступника керфвника Офісу Президента Олега Татарова.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-