В Україні цьогоріч 69 дітей скоїли самогубства

В Україні цьогоріч 69 дітей скоїли самогубства

Укрінформ
У нашій країні з початку 2021 року діти скоїли 69 самогубств і 329 спроб самогубств.

Як передає кореспондент Укрінформу, такі дані у вигляді інфографіки під час Всеукраїнського форуму “Україна 30. Здорова Україна” представила заступниця міністра внутрішніх справ Тетяна Ковальчук.

За її словами, наразі з розвитком інформаційних технологій у МВС розуміють, що у Інтернеті є дуже багато деструктивного контенту, який дійсно становить загрозу для дітей.

Органи Національної поліції, зокрема, і кіберполіція, намагаються цей контент вчасно видаляти і реагувати на це своїми методами, поінформувала Ковальчук.

Вона додала, що у МВС були впроваджені інноваційні інструменти онлайн-безпеки.

“Це, зокрема, дослідження форумів, соцмереж, ми також співпрацюємо наразі з усіма найбільшими соцмережами, такими, як Facebook, Instagram, TikTok. І наразі забезпечено абсолютно цілодобовий обмін інформацією між різними підрозділами Нацполіції, щоб повністю скасовувати так звані “групи смерті”, які дійсно несуть наразі дуже велику загрозу для нашого суспільства, для дітей”, - сказала заступниця міністра.

Читайте також: Понад пів сотні дітей цьогоріч учинили самогубства - глава Нацполіції

Наразі Департаментом кіберполіції НПУ було заблоковано понад 60 тематичних груп, які пропагували культ насильства та смерті серед дітей, поінформувала вона.

Як повідомлялося, 1 червня генеральний прокурор Ірина Венедіктова заявила, що кількість дитячих суїцидів у цьому році перевищила показники 2019-20 років.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-