Справу Чорновол розглядатиме Дарницький райсуд Києва

Справу Чорновол розглядатиме Дарницький райсуд Києва

Укрінформ
Київський апеляційний суд визначив підсудність кримінального провадження стосовно народної депутатки України VIII скликання, обвинувачуваної в умисному вбивстві під час підпалу офісу Партії регіонів у дні Революції Гідності в лютому 2014 року, за Дарницьким районним судом Києва.

Як передає Укрінформ, про це інформує у Фейсбуці пресслужба Київського апеляційного суду.

«23 червня 2021 року ухвалою колегії суддів судової палати з розгляду кримінальних справ Київського апеляційного суду подання в.о. голови Печерського районного суду міста Києва про визначення підсудності кримінального провадження за обвинуваченням громадянки Ч. задоволено, матеріали кримінального провадження направлено до Дарницького районного суду міста Києва», - йдеться у повідомленні.

Як повідомлялося, 15 грудня 2020 року Чорновол отримала обвинувальний акт у справі про умисне вбивство в результаті підпалу партійного офісу Партії регіонів у 2014 році.

17 листопада Чорновол повідомила, що Державне бюро розслідувань завершило слідство щодо неї.

Чорновол у квітні 2020 року оголосили підозру в умисному вбивстві в результаті підпалу офісу Партії регіонів. За версією слідства, 18 лютого 2014 року Чорновол влаштувала підпал будинку на вулиці Липській, у якому був офіс партії. Внаслідок пожежі загинув 57-річний комп'ютерник, який перебував у будівлі.

16 квітня Печерський районний суд обрав Чорновол запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту з носінням електронного браслета, проте 24 квітня Київський апеляційний суд змінив його на нічний домашній арешт.

Читайте також: Судді, які мали розглядати справу ексдепутатки Чорновол, взяли самовідвід

1 червня суд продовжив Чорновол запобіжний захід у вигляді нічного домашнього арешту, але також дозволив Чорновол перебувати вдень не тільки в селі, де вона проживає, а й у межах Києва та Київської області.

Наприкінці лютого 2020 року ДБР повідомило про підозру Чорновол у перешкоджанні законній професійній діяльності журналіста.

У ДБР поінформували, що 18 жовтня 2019 року ексдепутатка перешкоджала роботі журналіста під час висвітлення ним подій у залі судового засідання. За інформацією ДБР, Чорновол відібрала у журналіста телефон та припинила здійснення відеозапису.

Журналіста ЗМІ пов’язують з порталом «Шарій.нет», а також виданням «Правовий контроль».

Пізніше адвокат Чорновол Ірина Кузіна повідомила, що ці два провадження потім були об'єднані в одну справу, і також що з Чорновол суд зняв територіальні обмеження по пересуванню та встановив початок її нічного арешту з 23:00.

7 червня цього року у Печерському районному суді Києва троє суддів, які мали розглядати справу щодо Чорновол, взяли самовідвід.

Чорновол - народна депутатка України VIII скликання, український журналіст і громадський діяч, екскореспондент інформаційно-аналітичних видань «Лівий берег», «Українська правда», «Обозреватель».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-