В Україні викрили хакерів, які завдали шкоди іноземним компаніям на пів мільярда доларів

В Україні викрили хакерів, які завдали шкоди іноземним компаніям на пів мільярда доларів

Укрінформ
Під час міжнародної спецоперації в Україні затримали хакерів, які завдали корейським компаніям і американським університетам збитків на півмільярда доларів.

Як передає Укрінформ, про це інформує пресслужба ОГП.

“У ході міжнародної спецоперації, проведеної спільно з правоохоронцями Республіки Корея та США, прокурори Офісу Генерального прокурора (із - ред.) працівниками Департаменту кіберполіції та слідчими Головного слідчого управлінням Національної поліції України викрили хакерське угруповання, яке здійснювало розповсюдження вірусу-шифрувальника та спричинило іноземним компаніям збитки на загальну суму близько півмільярда доларів”, - йдеться у повідомленні.

За даними слідства, група осіб, яка діє в Україні, атакувала у 2019 році вірусом-шифрувальником “Clop” чотири корейські компанії. В результаті було заблоковано 810 внутрішніх серверів та персональних комп’ютерів працівників.

Читайте також: Хакери зламали електронну пошту глави канцелярії прем’єра Польщі

У 2021 році угруповання здійснило атаку та зашифрувало персональні дані співробітників і фінансові звіти Медичної школи університету Стенфорда, Університету Меріленду та Університету Каліфорнії у Сполучених Штатах Америки.

За дешифровку інформації хакери отримували «викуп» у криптовалюті, а в разі несплати, погрожували оприлюднити конфіденційні дані потерпілих.

Під час 24 обшуків в Києві та області за місцями проживання шести членів групи правоохоронці виявили та вилучили комп’ютерну техніку, 8 автомобілів, близько 58 тис. доларів, 3000 євро, понад 1,5 млн грн готівки, а також документацію із доказами протиправної діяльності.

Наразі тривають слідчі та інші процесуальні дії, спрямовані на притягнення до відповідальності осіб, причетних до протиправної діяльності.

Як повідомляв Укрінформ, Служба безпеки України затримала українського хакера, який обікрав іноземні банки на десятки мільйонів доларів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-