Український хакер обікрав іноземні банки на десятки мільйонів доларів

Український хакер обікрав іноземні банки на десятки мільйонів доларів

Укрінформ
Служба безпеки України затримала українського хакера, який вкрав десятки мільйонів доларів з американських і канадських банків.

Як передає Укрінформ, про це повідомляється на сайті СБУ.

"Кіберфахівці СБУ, спільно з американськими правоохоронними органами, заблокували на Херсонщині протиправну діяльність хакера. За попередніми даними, зловмиснику вдалося вкрасти десятки мільйонів доларів із рахунків фінансових установ Північної Америки", - йдеться у повідомленні.

Оперативники спецслужби встановили, що зловмисник використовував шкідливе програмне забезпечення, придбане в інших учасників хакерської спільноти. Окремі модулі він створював та оптимізував особисто.

"Вже задокументовано, що зловмиснику вдалось викрасти реквізити доступу до банківських рахунків понад тисячі громадян США та Канади, а також вкрасти понад $300 тисяч. У подальшому персональна та конфіденційна інформація використовувалась через анонімні торговельні майданчики у "DarkNet", - додають в СБУ.

Також зауважують, що точна сума збитків, завданих зловмисником, встановлюється. За попередніми оцінками фахівців, загальна сума вкрадених коштів може сягати десятків мільйонів доларів.

Читайте також: Справа на $3 мільярди: у США хакеру з України дали десять років

"Під час проведення слідчих дій отримано беззаперечні докази протиправної діяльності хакера. У підозрюваного вилучено комп’ютерне обладнання зі зразками шкідливого програмного забезпечення.Триває досудове розслідування у межах провадження за ч. 2 ст. 361 Кримінального кодексу України", - зауважують у СБУ.

Операція проводилась управлінням СБУ в Херсонській області у взаємодії з Департаментом кібербезпеки СБУ та американськими органами влади, за процесуальним керівництвом Херсонської обласної прокуратури.

Фото: СБУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-