В Україні стартує екологічний проєкт «Зелена країна» - Президент

В Україні стартує екологічний проєкт «Зелена країна» - Президент

Укрінформ
Президент Володимир Зеленський заявив, що в Україні розпочинають екологічний проєкт «Зелена країна», в рамках якого планують за 10 років збільшити площі лісів на 1 мільйон гектарів.

Відповідний указ щодо старту проєкту глава держави підписав під час виступу на Всеукраїнському форумі «Україна 30. Екологія», передає кореспондент Укрінформу.

«Ми розпочинаємо проєкт «Зелена країна». Одразу скажу - це не політичний, а суто екологічний проєкт для природи і довкілля. Ми поставили перед собою амбітну, але досяжну мету - за 10 років збільшити площі лісів на 1 мільйон гектарів», - сказав Зеленський.

Він додав, що для реалізації цієї мети у найближчі три роки планують висадити в Україні 1 мільярд дерев.

Також Президент зауважив, що в Україні вся необроблена деревина реалізовується через електронні аукціони, доходи державних лісгоспів збільшились на 1 млрд грн за 1 квартал цього року.

Згодом на сайті Президента опублікували відповідний указ.

Президент цим документом доручив уряду розробити у двомісячний строк та внести на розгляд ВР законопроєкт щодо удосконалення системи охорони, захисту і відтворення лісів, у тому числі самосійних, стимулювання лісорозведення, збереження та відновлення природних екосистем; розробити та затвердити державну цільову програму «Масштабне заліснення України», спрямовану на розв’язання проблемних питань лісовпорядкування, насамперед щодо охорони, захисту, використання та відтворення лісів.

Указ набирає чинності з дня його опублікування.

Читайте також: Зеленський підписав закон про обмеження обігу пластикових пакетів

Як відомо, Всеукраїнський форум «Україна 30. Екологія» триватиме у Києві з 7 до 9 червня. Учасники заходу, зокрема представники Офісу Президента, Кабінету Міністрів, Верховної Ради, Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів, представники ООН, Єврокомісії, міжнародні експерти, говоритимуть про боротьбу з глобальною зміною клімату та посилення ролі України в цьому процесі. Крім того, під час форуму йтиметься про сучасні підходи у сфері захисту довкілля: щодо охорони лісів, переробки відходів, захисту й збереження водних ресурсів та природно-заповідного фонду, розвитку Чорнобильської зони відчуження та перетворення її на привабливий туристичний об’єкт. Заплановані дискусії стосовно «зеленої» економіки, екоконтролю та запобігання промисловому забрудненню. Окрема сесія буде присвячена екоцифровізації.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-