ЮНІСЕФ доставить в Україну 700 тисяч доз вакцини AstraZeneca

ЮНІСЕФ доставить в Україну 700 тисяч доз вакцини AstraZeneca

Укрінформ
Ввечері 3 червня очікується доставка в Україну 705 600 COVID-вакцини AstraZeneca у рамках глобальної ініціативи COVAX. Літак з черговою партією вакцин прибуде в аеропорт Бориспіль орієнтовно о 18 годині.

Про це Укрінформу повідомили в представництві ЮНІСЕФ в Україні.

“Сьогодні в Україну прибуває нова партія вакцин AstraZeneca від COVID-19. 705 600 доз доставить Дитячий фонд ООН (ЮНІСЕФ) у рамках глобальної ініціативи COVAX", - сказали в представництві.

Зазначається, що цю партію мають використати для вакцинації другою дозою тих, хто отримав перше щеплення вакциною CoviShield/AstraZeneca. Зокрема, медиків та працівників закладів охорони здоров’я, учасників Операції об'єднаних сил на Сході України, соціальних працівників, священнослужителів, співробітників МВС, СБУ, людей віком 65+. Також друге щеплення отримають люди, які вакцинувались залишковими дозами.

В ЮНІСЕФ нагадали, що це уже четверта поставка вакцин від COVID-19 в Україну в межах COVAX.

Раніше в рамках COVAX Україна отримала 590 850 доз вакцини Pfizer-BioNTech та 367 200 доз вакцини AstraZeneca.

Від імені COVAX ЮНІСЕФ закуповує і постачає в Україну вакцини від COVID-19 безоплатно. Очікується, що до кінця 2021 року поставки в рамках COVAX дозволять охопити щепленнями до 20% населення України - 8 мільйонів людей.

Зараз в Україні вже проводять щеплення вакциною AstraZeneca/Covishield, виготовленою індійським Інститутом сироватки крові та вакциною AstraZeneca-SKBio, яка виробляється в Республіці Корея (SK Bioscience Co. Ltd). В МОЗ наголошують, що усі вакцини AstraZeneca проти COVID-19, незалежно від країни виробництва, є ідентичними за складом та технологіями виготовлення, не розглядаються як різні вакцини та є взаємозамінними.

Читайте також: СOVID-щеплення робитимуть і без декларації з сімейним лікарем — ЮНІСЕФ

Вакцина Oxford/AstraZeneca – це вакцина на платформі вірусного вектора без здатності до реплікації. Для повної імунізації потрібні дві дози вакцини з інтервалом у 12 тижнів (рекомендації Національної технічної групи експертів з питань імунопрофілактики). Може зберігатися до шести місяців при температурі від +2 до +8 С.

Читайте також: COVID-19 - привід згадати про інші щеплення від інфекційних хвороб – ЮНІСЕФ

COVAX — це глобальна ініціатива, яка має на меті пришвидшити розробку та виробництво вакцин від COVID-19 і забезпечити рівний доступ до них всіх країн, незалежно від рівня доходу. Через COVAX Україна може безоплатно або за зниженою ціною отримати вакцини для до 8 млн людей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-