Пенсіонерам з ОРДЛО хочуть спростити ідентифікацію – у Мінреінтеграції готують інструмент

Пенсіонерам з ОРДЛО хочуть спростити ідентифікацію – у Мінреінтеграції готують інструмент

Укрінформ
У Міністерстві з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій розробляють інструмент для віддаленої електронної ідентифікації пенсіонерів з тимчасово окупованих територій.

Як передає кореспондент Укрінформу, про це заявив заступник міністра з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Снавер Сейтхалілєв на онлайн-зустрічі у форматі «Запитання та відповіді» з членами Вільнюської робочої групи.

«Для громадян (з тимчасово окупованих територій - ред.), які отримають пенсію, є необхідність постійно проходити ідентифікацію. І зараз ми працюємо над інструментом того, щоб зробити електронну ідентифікацію віддалену», - сказав Сейтхалілєв.

Читайте також: Переселенцям призупиняють виплату пенсій без особистої ідентифікаціїюрист

Він підкреслив, що віддалена ідентифікація значно спростить пенсіонерам із ТОТ життя та зекономить їх час і гроші. «Тобто громадяни не мусять постійно приїжджати і проходити цей процес. І це спростить все, зекономить дуже багато часу і ресурсу для цієї категорії громадян, щоб проходити ідентифікацію віддалено», - додав заступник міністра.

Як повідомлялося, в Донецькій області поблизу лінії розмежування працює 23 відділення і 30 банкоматів «Ощадбанку». На КПВВ «Новотроїцьке» — чотири банкомати. На КПВВ «Щастя» в Луганській області також функціонує сервісний центр, в якому громадяни можуть вирішити питання щодо пенсійних виплат.

Пенсіонери з тимчаосов окупованих територій регулярно повинні проходити ідентифікацію, щоб виплати не припинялися. Водночас у нинішніх умовах це зробити складно, адже незаконні збройні формування блокують роботу КПВВ на сході України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-