Розвиток заповідника «Бабин Яр»: Шмигаль каже, що необхідно виробити спільну позицію

Розвиток заповідника «Бабин Яр»: Шмигаль каже, що необхідно виробити спільну позицію

Укрінформ
Прем’єр-міністр Денис Шмигаль закликав владу виробити консолідовану позицію щодо розвитку Національного заповідника «Бабин Яр».

Як передає Укрінформ із посиланням на Урядовий портал, про це прем'єр сказав на першому засіданні оргкомітету з питань розвитку заповідника.

«Цьогоріч виповнюється 80 років з дати трагедії Бабиного Яру. Ми повинні виробити спільну консолідовану позицію щодо принципів меморіалізації цього місця, щоб гідно вшанувати пам'ять загиблих», — сказав Шмигаль.

За рішенням організаційного комітету Міністерство культури та інформаційної політики, Український інститут національної пам’яті за участю всіх заінтересованих сторін має забезпечити проведення громадського й експертного обговорення Концепції комплексного розвитку Бабиного Яру з розширенням меж Національного історико-меморіального заповідника «Бабин Яр».

Цьогорічною датою проведення жалобних заходів у зв’язку з 80-ми роковинами трагедії Бабиного Яру визначено 6 жовтня.

Читайте також: У комітеті Ради виник конфлікт навколо ухвалення постанови щодо Бабиного Яру

Також Організаційний комітет схвалив комплекс заходів освітнього, наукового, популяризаційного характеру, які підвищать обізнаність суспільства темою вшанування жертв Другої світової війни та Голокосту.

Участь у засіданні взяли, зокрема, міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко, голова Українського інституту національної пам’яті Антон Дробович, представники Офісу Президента, Надзвичайні та Повноважні посли в Україні, представники громадських організацій.

Як повідомляв Укрінформ, головним стратегом та очільником Академічної ради Меморіального центру Голокосту «Бабин Яр» став засновник та президент французької організації «Яхад-ін Унум», римо-католицький священник, отець Патрік Дебуа.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-