Для більшості отримувачів субсидій нічого не зміниться - Шмигаль

Для більшості отримувачів субсидій нічого не зміниться - Шмигаль

Укрінформ
Для більшості отримувачів субсидій із запровадженням нових правил нічого не зміниться.

Про це Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль заявив на засіданні уряду, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Для більшості отримувачів субсидій нічого не зміниться. Нові правила — це про справедливість. Коли держава збільшує та платить допомогу саме тим, хто цього потребує. Така політика стосується всіх соціальних виплат і процес справедливої верифікації — це державницька позиція, яку ми будемо підтримувати», - сказав Шмигаль.

Читайте також: Хто з українців з 1 травня втратить право на житлову субсидію

За його словами, починаючи з травня цього року отримувачі субсидій повинні будуть подати нову заявку на її отримання. Заявки можна буде подавати протягом наступних 5 місяців. Зробити це можна також онлайн або поштою.

«92% українців, які отримують субсидію, отримують її у грошовій готівковій формі. З травня всі 100% будуть отримувати субсидію живими грошима», - сказав Прем’єр.

Читайте також: В Україні посилять контроль за призначенням житлових субсидій: що хочуть змінити

Він зазначив, що також вводяться деякі нові правила щодо тих, кому субсидія призначатися не буде. Якщо хтось має на депозитному рахунку в банку понад 100 тисяч гривень, купує нову автівку або валюту одноразово на суму понад 50 тисяч гривень — їм субсидію не призначать.

Як повідомляв Укрінформ, Кабінет міністрів 15 квітня схвалив проєкт постанови, яким посилив адресність надання житлових субсидій для забезпечення державної соціальної підтримки населення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-