Російські спецслужби готували потужну кібератаку на держоргани України - СБУ

Російські спецслужби готували потужну кібератаку на держоргани України - СБУ

Фото
Укрінформ
Кіберфахівці СБУ зірвали задум спецслужб РФ здійснити потужну вірусну атаку на держоргани України.

Про це повідомили у пресцентрі СБУ, передає Укрінформ.

"Російські куратори діяли через завербованого українського хакера, який мав надіслати українським посадовцям замаскований файл зі шпигунським програмним забезпеченням. Ціллю атаки були центральні органи влади та органи місцевого самоврядування, а мета зловмисників – заблокувати роботу об’єктів інформаційної та критичної інфраструктури", - йдеться у повідомленні.

Оперативники спецслужби встановили, що спецслужби РФ діяли через мешканця Запоріжжя. Через інтернет він отримав від громадянина РФ пропозицію на конфіденційне співробітництво. Хакер погодився за гроші вести підривну діяльність проти України. Зловмисник, зокрема, зобов’язався здійснити цільову вірусну атаку на державні електронні інформаційні ресурси.

Читайте також: Кількість кібератак на Україну зросла: «полюють» на органи влади та приватні фірми

У ході проведених слідчих дій правоохоронці вилучили: електронні носії інформації із файлами наданого іноземними спецслужбами програмного забезпечення; листування з кураторами РФ.

Організатору повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ст. 111 (державна зрада) Кримінального кодексу України.

Триває досудове слідство.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-