Гепатит В, поліомієліт, туберкульоз: МОЗ нагадало про планові щеплення

Гепатит В, поліомієліт, туберкульоз: МОЗ нагадало про планові щеплення

Укрінформ
Переривання планової вакцинації загрожує спалахами вакцинокерованих хвороб, тому попри пандемію COVID-19 необхідно продовжувати проводити рутинну вакцинацію.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це на брифінгу заявила заступниця міністра охорони здоров’я Ірина Микичак.

“Під час боротьби з пандемією нам особливо потрібно звертати увагу на проведення рутинної імунізації. Календар обов’язкових щеплень в Україні передбачає вакцинацію проти 10 захворювань: туберкульозу, поліомієліту, кашлюка, правця, гепатиту В, гемофільної інфекції, краснухи, епідемічного паротиту. Також із 2022 року в цей перелік додасться вакцина від пневмококової інфекції. Наголошую на тому, що вакцини закуповують за кошти держбюджету і за календарем щеплень є безоплатними для українців. Переривання планової вакцинації згідно з Національним календарем щеплень навіть на короткий період загрожує спалахами вакцинокерованих інфекцій. Тому МОЗ ще раз наголошує: попри виклики пандемії COVID-19 нам потрібно проводити рутинну імунізацію”, - сказала Микичак.

Читайте також: Україна долучається до проведення Всесвітнього тижня імунізації

Зараз, за словами Микичак, в Україні рівень охоплення вакцинацією становить 80%, проте для повноцінного захисту треба досягти 95% охоплення населення необхідними щепленнями.

Вона нагадала, що з 24 по 30 квітня в Україні проходить тиждень імунізації, під час якого будуть проводитися різноманітні заходи з підвищення обізнаності та прихильності до вакцинації для того, щоб збільшити рівень охоплення імунізацією, зокрема дітей.

Читайте також: Більшість українців готові вакцинуватися проти коронавірусу - ЮНІСЕФ

Микичак зазначила, що зараз вакцинація проводиться комунальними, приватними закладами охорони здоров’я, у лікарів-ФОП, які мають укладені договори з НСЗУ, кабінети щеплень працюють в усіх поліклініках, центрах первинної медико-санітарної допомоги, лікарських амбулаторіях загальної практики сімейної медицини. Також вона нагадала, що перед щепленням можна перевірити, як зберігалася вакцина і пересвідчитися у її якості.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-