Розробка вакцин: Шмигаль доручив визначитися з фінансуванням для створення сучасної лабораторії

Розробка вакцин: Шмигаль доручив визначитися з фінансуванням для створення сучасної лабораторії

Укрінформ
Уряд України ставить за мету відродити науковий потенціал для розроблення вакцин.

На цьому наголосив Прем’єр-міністр Денис Шмигаль у Фейсбуці, підбиваючи підсумки роботи за тиждень, повідомляє Укрінформ.

«Ще одна амбітна мета — відродити в Україні науковий потенціал для розроблення препаратів проти різних хвороб. На виконання завдання Президента України провели широку нараду за участю представників українських наукових інституцій. Вже є декілька ідей щодо будівництва в Україні сучасної лабораторії для проведення досліджень. Дав доручення упродовж двох тижнів опрацювати питання необхідної інфраструктури та визначити можливі шляхи фінансування», - написав Шмигаль.

Читайте також: Тепер вакцинуватися можна колективами. Наскільки це прискорить темпи кампанії?

Він нагадав, що цього тижня в межах ініціативи COVAX Україна отримала понад 367 тисяч доз вакцини проти коронавірусу від компанії AstraZeneca, виробленої SK Bioscience у Південній Кореї. Загалом кількість уже поставлених в Україну вакцин становить понад 1,1 мільйона доз.

«У травні ми очікуємо значно більшу кількість вакцин, що дасть можливість прискорити кампанію зі щеплення населення», - зауважив Прем’єр-міністр.

Як повідомляв Укрінформ, 23 квітня Україна отримала другу партію вакцини від коронавірусу в межах глобальної ініціативи COVAX у кількості 367 200 доз.

COVAX — це глобальна ініціатива, щоб пришвидшити розробку та виробництво вакцин проти коронавірусу і забезпечити їх рівномірний розподіл у всьому світі.

В Україні від початку вакцинальної кампанії 526 916 людей щеплено проти коронавірусу, з них завершили вакцинацію (отримали 2 дози) 5 осіб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-