За 16 років накопичувальну пенсійну систему в Україні не привели до ладу - Лазебна

За 16 років накопичувальну пенсійну систему в Україні не привели до ладу - Лазебна

Укрінформ
В Україні досі у належний спосіб не запровадили накопичувальну пенсійну систему. Проте раніше можливостей для цього було більше, ніж у 2021 році.

Як передає Укрінформ, були різні хороші передумови, коли держава могла запровадити систему, не шукаючи компенсаторів, сказала в ефіру 24 каналу міністр соціальної політики Марина Лазебна.

"У 2003 році Україна в законі прописала, що в країні має бути збалансована та солідарна трирівнева система, обов'язково накопичувальна, і цього за 16 років не зробили. Я вважаю, що це – втрачені можливості", – зазначила Лазебна.

Вона пояснила, що у відповідні роки в країні не було військової агресії, а також були кращі періоди економічного зростання.

Очільниця міністерства соціальної політики зауважила, що наразі всі зрозуміли, що солідарна система, яка є в Україні, не справляється.

Читайте також: Близько мільйона українців добровільно накопичують пенсії - Лазебна

"Солідарна система залежна від демографії, вона в країні погана, а накопичувальна – залежна від фінансових ризиків, там теж треба працювати, щоб захищати накопичення людей. Тому збалансована система солідарного і накопичувального рівня може дати дуже хороший ефект", – вважає очільник Міністерства соцполітики.

За словами Прем'єр-міністра Дениса Шмигаля, накопичувальну систему пенсій в Україні вдасться запустити вже у 2021 році.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-