СБУ викрила проплаченого Росією хакера, який «полював» на дані спецслужбовців

СБУ викрила проплаченого Росією хакера, який «полював» на дані спецслужбовців

Фото, відео
Укрінформ
Служба безпеки України викрила хакера, який через шкідливе програмне забезпечення мав намір викрасти персональні дані працівників СБУ.

Про це повідомляє пресцентр СБУ, передає Укрінформ.

"Встановлено, що зловмисник діяв на замовлення спецслужб РФ та фінансувався російськими кураторами через заборонену платіжну систему «Яндекс Деньги»", - йдеться у повідомленні.

За даними спецслужби, мешканець Львівщини днями здійснив розсилку спам-повідомлень у месенджері WhatsАpp на особисті номери працівників СБУ, що містили посилання на сайт, який хоститься з території РФ. Після переходу на сайт відбувалося автоматичне завантаження «папки з архівом». У ній відкривався нібито список працівників СБУ, за вбивство яких бойовики терористичних організацій «Л/ДНР» пропонують винагороду.

Читайте також: Світу загрожує масштабна атака вірусом-вимагачем через мережу TOR - кіберполіція

Проте, за висновками експертів, архівний документ містить вірус, який надає доступ до інформації на уражених пристроях, зокрема до log-файлів з ключами доступу до банківської системи, поштових сервісів та облікових записів соцмереж.

Під час проведення слідчих дій за місцем проживання зловмисника правоохоронці вилучили 5 GSM-шлюзів на 78 онлайн-каналів, комп’ютерне обладнання зі шкідливим програмним забезпеченням, мобільні пристрої та флешнакопичувачі, майже 4 тисячі SIM-карток українських мобільних операторів.

Триває досудове слідство.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-