МОЗ очікує 22 квітня поставку вакцин AstraZeneca від COVAX

МОЗ очікує 22 квітня поставку вакцин AstraZeneca від COVAX

Укрінформ
Міністерство охорони здоров’я (МОН) очікує поставку вакцин AstraZeneca від COVAX найближчими днями.

Як передає Укрінформ, про це в ефірі телеканалу “1+1” сказав головний державний санітарний лікар Віктор Ляшко.

“У нас найближчими днями, ось уже на 22 квітня, був запланований черговий рейс і поставка вакцини AstraZeneca в рамках глобальної ініціативи (COVAX - ред.), це 367 тис. доз. І ми хочемо її використати буквально за 2-3 дні, щоб показати спроможності системи охорони здоров’я. Коли я кажу, що ми готові і можемо робити 90-100 тис. мінімум в день, в це не вірять, але я думаю, що найближчим часом ми це покажемо”, - сказав Ляшко.

Читайте також: У ВООЗ вважають передчасним розглядати рекомендацію про три щеплення вакциною Pfizer

Він додав, що вакцина розробки AstraZeneca/Оксфорд від різних виробників є взаємозамінною. Наприклад, якщо першу дозу щеплення особа отримала вакциною Covishield/AstraZeneca, яка була вироблена індійським Серум Інститутом, то друге щеплення може бути зроблене вакциною, яка була вироблена в Південній Кореї.

Водночас не можна поєднувати в одному вакцинальному циклі, наприклад, вакцину Pfizer і AstraZeneca чи AstraZeneca і CoronaVac.

Читайте також: До кінця року в Україні зроблять 47 мільйонів COVID-щеплень - Ляшко

Як повідомляв Укрінформ, 16 квітня в рамках глобальної ініціативи COVAX в Україну була доставлена партія вакцини Pfizer у кількості 117 тис. доз. За планом вакцинації, ця партія буде використана для щеплення літніх людей в геріатричних пансіонатах, персоналу цих пансіонатів, працівників ДСНС та ДПСУ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-