У ВООЗ вважають передчасним розглядати рекомендацію про три щеплення вакциною Pfizer

У ВООЗ вважають передчасним розглядати рекомендацію про три щеплення вакциною Pfizer

Укрінформ
Всесвітня організація охорони здоров'я поки що не розглядає рекомендацію проводити від коронавірусу три щеплення вакциною Pfizer.

Як передає кореспондент Укрінформу, про це на брифінгу з нагоди прибуття в Україну першої партії вакцини від глобальної ініціативи COVAX сказав голова Представництва ВООЗ в Україні Ярно Хабіхт.

"Беручи до уваги нагальність питання, поки що мова йде про дві дози вакцини (Pfizer - ред.). Якщо говорити про так звані бустерні, треті дози вакцини - дослідження з цього приводу ще тривають", - сказав Хабіхт.

Надалі, за його словами, ВООЗ братиме до уваги рекомендації виробників вакцин щодо необхідної кількості щеплень після проведених досліджень.

Читайте також: Три дози та щорічна вакцинація - глава Pfizer розповів про майбутнє співіснування з COVID-19

Він додав, що для України зараз має бути пріоритетом забезпечити тих громадян, які отримали перше щеплення, другою дозою вакцини.

Як повідомляв Укрінформ, до України 16 квітня в рамках COVAX доставили першу партію вакцини проти коронавірусу розробки Pfizer-BioNTech.

Читайте також: Вакцинація Pfizer почнеться 18 квітня – Ляшко

Відповідна вакцина Comirnati - це мРНК вакцина. За результатами клінічних досліджень її ефективність становить 95%.

Згідно з планом вакцинації населення від коронавірусної хвороби, перша партія вакцини Pfizer-BioNTech у кількості 117 тис. доз. передбачається для щеплення людей похилого віку, які перебувають в інтернатах, а також працівників ДСНС та ДПСУ.

Читайте також: Степанов з травня розраховує на початок постачання вакцин Pfizer за контрактом

До цього в Україні використовували вакцину Covishield, яка розроблена Оксфордським університетом та компанією AstraZeneca, а також вакцину CoronaVac виробництва компанії Sinovac Biotech.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-