ВООЗ очікує, що ситуація з пандемією стабілізується у найближчі півтора року - епідеміолог

ВООЗ очікує, що ситуація з пандемією стабілізується у найближчі півтора року - епідеміолог

Укрінформ
Поява вакцин проти коронавірусної інфекції поліпшила прогнози розвитку пандемії; ВООЗ очікує стабілізацію у найближчі півтора року.

Про це повідомила головний спеціаліст МОЗ за спеціальністю «Епідеміологія» Наталія Виноград на пресконференції в Укрінформі.

«Прогноз набагато кращий з огляду на те, що з'явилася ціла лінійка дуже різнопланових вакцин. Їх зараз із тих, що офіційно використовують на планеті, є 13. Якщо буде нарощення випуску цих вакцин із більшим охопленням населення планети, то сьогодні складений прогноз, який свідчить, що була найбільша, третя, хвиля», - сказала Виноград.

Читайте також: У ВООЗ вважають передчасним розглядати рекомендацію про три щеплення вакциною Pfizer

За її словами, ВООЗ прогнозує стабілізацію ситуації у найближчі півтора року із виведенням COVID-19 у сезонне захворювання. Водночас вона підкреслила, що прогноз залежить від адекватного використання технологій стримування пандемії різними країнами.

Виноград поінформувала, що, виходячи з наявних даних, створився прошарок людей, які мають захист за рахунок постінфекційного імунітету. Загалом до кінця цього року 100 країн планують досягнути показника наявності імунітету проти COVID-19 у 60% населення.

Як повідомлялося, станом на ранок понеділка в світі загалом із початку пандемії підтверджено 142 017 767 випадків COVID-19, зокрема 3 033 003 летальних. До першої трійки за числом заражених входять США (32 404 454), Індія (15 061 919) та Бразилія (13 943 071).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-