Перерозподілені на закупівлю вакцин кошти програми медгарантій треба повернути – Степанов

Перерозподілені на закупівлю вакцин кошти програми медгарантій треба повернути – Степанов

Укрінформ
Кошти, які перерозподілені із програми медичних гарантій на закупівлю вакцин проти коронавірусу, мають бути повернені до програми після прийняття змін до бюджету.

Про це в кулуарах програми "Свобода слова Савіка Шустера" повідомив міністр охорони здоров'я Максим Степанов, передає кореспондент Укрінформу.

"Ми взяли ці кошти з 4 кварталу програми медгарантій. Після внесення відповідних змін до бюджету ці кошти повинні бути повернені, поновлене повністю призначення", - сказав Степанов.

Читайте також: Степанов: За проплаченими контрактами Україна вже мала отримати 3,9 мільйона доз вакцин

Він заявив, що змушений був пропонувати тимчасово перерозподілити фінансування, тому що інших джерел для закупівлі вакцин йому не запропонували, а кошти на закупівлю потрібні були терміново.

Степанов запевнив, що Міністерство фінансів має чітке завдання повернути перерозподілене фінансування. Очільник МОЗ розраховує, що відповідні пропозиції будуть надані упродовж місяця.

Читайте також: Публічні особи більше не зможуть вакцинуватися залишковими дозами - Степанов

Як повідомлялося, Кабінет Міністрів перерозподілив 6,5 млрд гривень з фінансування програми медичних гарантій у 4 кварталі цього року на закупівлю вакцин проти коронавірусу.

6 квітня Україна досягнула рамкових домовленостей із компанією Pfizer щодо постачання 10 млн доз вакцини проти коронавірусу до кінця року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-