Україні треба три роки, щоб почати виробництво власних COVID-вакцин - Степанов

Україні треба три роки, щоб почати виробництво власних COVID-вакцин - Степанов

Укрінформ
Якщо Україна якнайшвидше почне розробляти і виробляти власну вакцину проти коронавірусу, то перші результати будуть уже через три роки.

Таку думку міністр охорони здоров'я Максим Степанов висловив під час години запитань до уряду у парламенті, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Я наполягаю: давайте зробимо власне виробництво. Так, на це потрібно кілька років. Але якщо ми почнемо зараз, то через три роки будемо мати вакцини. Якщо почнемо через два роки, то матимемо через п'ять. Але треба починати. Якби почали п'ять років тому, зараз не було б таких проблем», - сказав Степанов.

Міністр наголосив, що в умовах пандемії владі варто спростити процедуру закупівлі фармацевтичної продукції, ввести особливий порядок, але обов'язково через систему «Прозоро».

Читайте також: Степанов: Бюджет МОЗ на популяризацію вакцинації — нуль гривень

Як повідомляв Укрінформ, 23 лютого в Україну прибула партія із 500 тис. доз вакцини проти коронавірусу CoviShield, розробленої Оксфордським університетом та компанією AstraZeneca.

Крім того, 25 березня до України доставили першу партію - 215 тис. доз - вакцини CoronaVac від китайської компанії Sinovac Biotech.

Літак з вакциною американської компанії Pfizer прибув в країну 16 квітня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-