На горі Карачун висадили дерева та квіти

На горі Карачун висадили дерева та квіти

Фото
Укрінформ
У районі проведення ООС - на Меморіальному комплексі «На горі Карачун» - провели заходи з благоустрою та висадили різні види ялинок, сосен, а також кущі та квіти.

Про це повідомляє пресслужба Об'єднаних сил у Фейсбуці, передає Укрінформ.

«На Донеччині з нагоди 7-ї річниці визволення Слов’янська та Краматорська, а також до 30-ї річниці Незалежності України на Меморіальному комплексі «На горі Карачун» та біля пам’ятника першим загиблим в АТО на Сході України відбулись заходи з благоустрою… Було висаджено різні види ялинок та сосен, кущі та квіти», - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, захід відбувся в рамках соціально-відповідальних проєктів волонтерів та військових «Дорогами війни» та «Від Карачуна до Говерли», які були створені ще у 2014 році.

Читайте також: У Києві з’явиться скульптура, присвячена загиблим учасникам АТО

Дерева були висаджені завдяки соціальній відповідальності Харківського обласного управління лісового та мисливського господарства і Всеукраїнської громадської організації «Асоціація агроекологів України».

Як повідомляє портал "Деловой Славянск", це соціально відповідальний проєкт волонтерів та військових, який діє з 2014 року в зоні проведення АТО та операції Об’єднаних Сил.

Читайте також: В Україні створять меморіал для воїнів, котрі загинули в російсько-українській війніДробович

"Завдяки соціальній відповідальності Харківського обласного управління лісового та мисливського господарства та Всеукраїнської громадської організації «Асоціація агроекологів України» було висаджено ялину колючу, ялину звичайну, ялину голубу, модрину європейську, сосну звичайну, сосну кримську, ялівець козацький, самшит, кущі та квіти", - йдеться в повідомленні.

ВГО «Асоціація агроекологів України» створена у 2008 році та здійснює свою діяльність у реалізації національних інтересів громадян України щодо збереження, відтворення та гармонійного використання природних ресурсів і навколишнього природного середовища, формування збалансованого розвитку місцевості та безпечних і здорових умов життя громадян України, підвищенні ефективності їх громадської, наукової, експертної, інформаційної та дорадчої діяльності. Очолює Асоціацію академік НААН Фурдичко Орест Іванович.

Після заходів благоустрою на горі Карачун та на території селища Семенівка, де відбувся перший російсько-український бій 5 травня 2014 року, будуть проведені заходи з благоустрою на інших пам’ятних знаках першим загиблим під час АТО на Сході України.

Водночас у м. Києві на базі Командування Сухопутних Військ Збройних сил України та прилеглих військових частин також будуть висаджені дерева та квіти в пам’ять про героїзм українських військових.

Організатори заходів вдячні ВГО «Асоціація агроекологів України» в особі президента Фурдичка Ореста Івановича, Харківському обласному управлінню лісового та мисливського господарства в особі заступника начальника управління Тимочка Ігоря Ярославовича, Командуючому Сухопутних Військ України генерал-полковнику Сирському Олександру Станіславовичу та Начальнику Штаба Командування Сухопутних Військ України генерал-майору Танцюрі Ігорю Івановичу.

До заходів із висадки кущів і дерев, залучались журналісти, які працюють в прифронтовій зоні.

Вдячні за допомогу Громадській організації «Ділове сприяння» (м. Слов’янськ), директору підприємства СДС Котлярову Ярославу, ГО «Другий фронт» (м. Слов’янськ), ДП "Ізюмський лісгосп", мешканцю Лимана волонтеру Вергель Валерію Миколайовичу, ВЧ 3035 НГУ (м. Слов’янськ), міським територіальним центрам комплектування та соціальної підтримки з Слов'яньска, Костянтинівки, Краматорська, ДСНС України в Донецькій області (м. Слов’янськ).

Повідомляється, що ініціатор заходу - Марина Квітка, організатор озеленення - Ігор Тимочко, представник ВГО «Асоціація агроекологів України» - президент Орест Іванович Фурдичко.

14 квітня 2014 року розпочалося збройне протистояння української армії російським окупантам.

Відтоді, за підрахунками Управління Верховного комісара ООН з прав людини, жертвами війни стали від 42 до 44 тисяч осіб, з яких більше ніж 13 тисяч загиблих і понад 30 тисяч поранених. Зокрема, загинули 4 150 українських воїнів та щонайменше 3 375 цивільних осіб, з яких 148 дітей.

Фото: facebook.com/pressjfo.news, slavdelo.dn.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-