Олена Зеленська обговорила з першою леді Бразилії питання безбар'єрності

Олена Зеленська обговорила з першою леді Бразилії питання безбар'єрності

Укрінформ
Дружина Президента України Олена Зеленська з першою леді Бразилії Мішеле Болсонаро обговорили питання безбар'єрності.

Як передає Укрінформ, про це йдеться у Фейсбуці Зеленської

«Сьогодні мала чудову нагоду поспілкуватися з першою леді Бразилії Мішеле Болсонаро. Під час розмови ми приділили особливу увагу напрямку, що є спільним для нас у програмній діяльності, а саме – безбар'єрності», - написала вона.

Читайте також: Олена Зеленська запустила два україномовні аудіогіди в Туреччині

Як зазначила Зеленська, з ініціативи пані Мішеле у Бразилії був запущений проєкт LibrasGov, який має на меті забезпечення для громадян з вадами слуху доступу до інформації жестовою мовою про функціонування держави та її органів, а також про основи державного управління.

«Зараз ми працюємо над тим, щоб комунікація Української держави також ставала безбар'єрною. Так, вебсайти органів влади вже змінюються відповідно до міжнародного стандарту доступності WCAG. До цього стандарту буде адаптована й уся екосистема бренду Дія. Це полегшить доступ до інформації для користувачів з порушеннями зору, слуху, опорно-рухової системи, мови, ментальної сфери», - написала вона.

Крім того, Міністерство культури та інформаційної політики України визначить порядок та умови, відповідно до яких усі телерадіоорганізації зможуть забезпечити субтитрування або переклад жестовою мовою офіційних повідомлень, кіно-, відеофільмів, передач і програм, ідеться у повідомленні.

«Дуже символічно, що наша розмова відбулася саме в день, коли Кабінет Міністрів України ухвалив Національну стратегію зі створення безбар’єрного простору в нашій країні», - підкреслила Зеленська.

Читайте також: Олена Зеленська обговорила з шейхою Катару пандемію, освіту та культуру

Як повідомляв Укрінформ, 14 квітня уряд схвалив Національну стратегію безбар’єрного простору та створив Раду для контролю та моніторингу виконання цієї стратегії.

Дружина Президента Олена Зеленська запропонувала створити в Україні Раду безбар'єрності. Про це вона сказала на нараді щодо Національної стратегії зі створення безбар'єрного простору України. На її переконання, для того, щоб усі запропоновані напрацювання для усунення будь-яких бар'єрів працювали, потрібен ефективний орган, який буде моніторити й контролювати стан виконання Стратегії.

Україна отримала офіційний статус учасниці Міжнародної ініціативи рівних прав і можливостей «Партнерство Біарріц» у вересні 2020 року. Приєднання нашої країни до Партнерства ініціювала перша леді України в грудні 2019 року.

Національна стратегія зі створення безбар’єрного простору, ініційована Зеленською, спрямована на створення умов для рівного доступу до публічних просторів для громадян з тимчасово чи постійно обмеженою мобільністю, людей з інвалідністю, батьків із візками, людей на візках тощо.

Фото: Олена Зеленська, Facebook

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-