Державна мова: уряд визначив порядок проведення іспиту для чиновників

Державна мова: уряд визначив порядок проведення іспиту для чиновників

Укрінформ
Кабінет Міністрів затвердив порядок проведення іспитів на рівень володіння державною мовою.

Як передає Укрінформ, про це представник уряду у Верховній Раді Василь Мокан (фракція партії "Слуга народу") повідомив у Фейсбуці.

"На сьогоднішньому засіданні уряд ухвалив проєкт постанови "Про затвердження Порядку проведення іспитів на рівень володіння державною мовою", - написав Мокан.

За його повідомленням, передбачається, що іспит на знання державної мови складається з письмової та усної частин, проходить у формі анонімного тестування з використанням комп'ютерної техніки.

Читайте також: Нацкомісія пояснила, як оцінюватимуть іспит на володіння українською

Також Мокан додав, що методику та інструкції проведення іспитів визначає та затверджує своїм рішенням Національна комісія зі стандартів державної мови, яка на підставі результатів іспиту видає державний сертифікат про рівень володіння державною мовою.

Читайте також: Іспит з української для держслужбовців складатиметься з двох блоків

Як повідомлялося, з 16 липня 2021 року для вступу на державну службу необхідно подавати сертифікат про рівень володіння державною мовою. Отримати сертифікат можна за результатами спеціального іспиту. Відповідальною за процес іспитів є Національна комісія зі стандартів державної мови, що визначено законом «Про забезпечення функціонування української мови як державної».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-