Вакцина проти коронавірусу не може спричинити захворювання - лікарка

Вакцина проти коронавірусу не може спричинити захворювання - лікарка

Укрінформ
Вакцина проти коронавірусної інфекції не може спричинити відповідне захворювання. 

Про це під час пресконференції, організованої Укрінформом, повідомила завідувачка кафедри епідеміології Харківського національного медичного університету Тетяна Чумаченко.

"Вакцина однозначно не може спричинити захворювання. Вона не може спричинити, бо там немає живого вірусу. Тільки живий вірус може спричинити захворювання", - сказала вона.

Чумаченко пояснила, що, потрапляючи в організм, вакцини викликають каскад імунних реакцій, які займають певний час і в результаті яких організм виробляє імунітет проти інфекції. "Люди повинні розуміти, що якщо сьогодні зробили щеплення - завтра людина ще не захищена. Якщо перше щеплення, то це буде за місяць-півтора", - прокоментувала епідеміолог.

Вона зазначила, що випадки захворювання коронавірусною інфекцією за кілька днів після щеплення пов'язані з тим, що пацієнт пройшов вакцинацію, вже будучи зараженим і перебуваючи в інкубаційному періоді.

Читайте також: COVID-вакцинація в Україні: кого записують роботодавці

Як повідомлялося, за минулу добу, 11 квітня, в Україні проти COVID-19 вакцинували 1 216 осіб. Всього 378 266 осіб вакциновано з початку кампанії з вакцинації.

Вакцинація проти коронавірусу в Україні почалася 24 лютого.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-