МОЗ проводить закупівлі ліків за кількома напрямками лікування

МОЗ проводить закупівлі ліків за кількома напрямками лікування

Укрінформ
МОЗ проводить закупівлю ліків та лікарських засобів за напрямками лікування серцево-судинних захворювань, дитячої онкології, антиретровірусної терапії, орфанних захворювань.
Як передає Укрінформ, про це на брифінгу сказала заступниця міністра охорони здоров’я Світлана Шаталова.
“За напрямком лікування серцево-судинних захворювань не було закуплено 73 номенклатурні позиції. Статус на сьогодні — 28 позиці вже закуплено та розподілено. Ще 13 позицій законтарктовано на суму понад 24 млн грн. Поставка відбудеться через кілька місяців. 34 позиції на суму 62 млн грн. - зараз суми коштів знайдено, вони знаходяться в торгах”, - розповіла Шаталова.
За пріоритетним напрямком дитяча онкологія, за словами Шаталової, закупівлі не відбулися за 26 номенклатурним позиціями. Зараз, за словами заступниці міністра, розподілено фінансування за рахунок бюджетів минулих років, по деяким позиціям ліки законтрактовано та відбуваються торги. Так Шаталова поінформувала, що з 6 номінальних позицій на суму понад 10 млн грн вже розподілено і розвезено лікарські засоби. 22 номенклатурні позиції на суму 21 млн грн законтрактовані, поставки очікуються протягом найближчих місяців. Ще 17 номінальних позицій на понад 70 млн грн додаткової закупівлі знаходяться в торгах.
Стосовно закупівлі препаратів для антиретровірусної терапії для людей з ВІЛ Шаталова поінформувала, що укладено контракти на закупівлю за 4 номенклатурними позиціями на суму понад 75 млн грн. Решту поставку МОЗ очікує протягом двох тижнів.
Окрім цього за її словами, триває закупівельний процес за напрямком дихальні розлади новонароджених: закуплено та розподілено 1 557 флаконів сурфактантів, додатково проводиться закупівля ще 3 тис. флаконів на суму біля 30 млн грн. За напрямком допоміжні репродуктивні технології проводиться закупівля фолітропіну та хоріонічного гонадотропіну кожного препарату у кількості понад 1700 флаконів кожний. За напрямком кровотечі йде закупівля протромбінових комплексів у кількості понад 1000 флаконів. Закупівлі за цим напрямом, як і за напрямом розсіяний склероз проводить ПРООН.
Також МОЗ розподілило по регіонам чергову партію препаратів та лікарських засобів для пацієнтів з орфанними захворюваннями на суму понад 35 млн грн. Серед іншого це засоби для відкритих ран та спеціальні пов’язки для лікування бульозного епідермолізу, препарати для пацієнтів з хворбою Гоше.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-