Україна у квітні очікує нову партію вакцин Sinovac і поставки від COVAX

Україна у квітні очікує нову партію вакцин Sinovac і поставки від COVAX

Укрінформ
Постачання вакцин та кількість щеплених осіб збільшиться вже цього місяця, зокрема перші поставки за механізмом COVAX очікуються в середині квітня.

Про це йшлося на селекторній нараді щодо запобігання поширенню коронавірусної хвороби, яка відбулася під головуванням Президента України Володимира Зеленського, повідомляється на сайті Президента.

Зокрема зауважують, що глава держави поцікавився, скільки вакцин прибуде в Україну цього місяця.

"У Міністерстві охорони здоров’я повідомили, що в середині місяця очікуються перші поставки у межах програми COVAX. Також очікують нову партію китайського препарату Sinovac", - йдеться у повідомленні.

Як зазначив Прем'єр-міністр Денис Шмигаль, темпи приросту кількості хворих уповільнилися. Зокрема, вирівнюється ситуація в Івано-Франківській області – зараз з лікарень виписується більше осіб, ніж потрапляє.

Крім того, Міністерство охорони здоров'я на виконання рішення РНБО розробляє оновлений план вакцинації.

Читайте також: COVAX виділяє Україні майже 948 тисяч додаткових доз вакцини Pfizer

Як повідомлялося, 4 квітня Президент України Володимир Зеленський підписав указ, яким увів у дію рішення Ради національної безпеки і оборони України від 2 квітня 2021 року «Щодо Національного плану вакцинопрофілактики гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2, до кінця 2021 року».

Згідно з рішенням РНБО, Кабінет Міністрів у семиденний строк має забезпечити розробку та затвердження Національного плану вакцинації проти COVID-19 з урахуванням найкращого міжнародного досвіду.

Читайте також: Степанов розповів про контракт на 15 мільйонів доз COVID-вакцин

Зокрема, має бути встановлено мінімально необхідну щомісячну кількість щеплень, визначено джерела та строки постачання вакцин для профілактики коронавірусної хвороби, осіб, відповідальних за реалізацію плану, кінцевою метою якого є охоплення щепленнями більшості дорослого населення України не пізніше грудня 2021 року для формування колективного імунітету до коронавірусу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-