В Індії під час локдауну у разі одного хворого блокують весь під'їзд – лікар

В Індії під час локдауну у разі одного хворого блокують весь під'їзд – лікар

Укрінформ
З сьогоднішнього вечора у Мумбаї (Індія) вводиться локдаун з новими правилами. У ньому 18 пунктів, деякі вельми нестандартні. Наприклад, в разі одного хворого блокується весь під'їзд будинку.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці написав український лікар Олександр Кухарчук, доктор медичних наук, який працює в Мумбаї директором з досліджень ReeLabs - компанії з виробництва стовбурових клітин і їхнього використання в лікуванні COVID-19.

Нові правила діють з 5 квітня до 30 квітня. Нічна комендантська година - з 20:00 до 7:00. Збиратися разом можуть не більше 5-ти осіб (фактично, це середня міська індійська сім'я)", - уточнює Кухарчук.

"Якщо хтось захворіє, то всі, у кого квартири в цьому під'їзді, будуть заблоковані наглухо! Їжа та вода під двері, сиди 2 тижні. Якщо це не співтовариство з багатоповерхових будинків, а вулиця з приватними будинками, то блокується весь квартал!" - уточнює Кухарчук.

Читайте також: «Британський» штам вражає переважно чоловіків – професор

Закрито всі магазини, крім продовольчих і аптек. Винні магазини з віскі, вином і пивом до продуктових не належать - автоматично вводиться «сухий закон».

Введено сувору ізоляцію у вихідні - заганяти тих, хто вийшов на вулицю в суботу-неділю, дозволено палицями.

Закрито офіси і школи, вся інфраструктура побуту і відпочинку - перукарні, спортзали, кінотеатри, пляжі, парки і релігійні місця.

Читайте також: В Індії добовий приріст заражень коронавірусом перевищив 100 тисяч

Водночас дозволено вести сільськогосподарську діяльність, будівельні роботи, друк та розповсюдження газет - у звичайному режимі. Дозволені зйомки фільмів і серіалів без скупчення людей і з обов'язковими сертифікатами тестів для всього знімального персоналу. Всі види громадського та приватного транспорту працюватимуть, як зазвичай, а ось для таксі квота - 50% пасажирів.

Кухарчук так само уточнює, що всі ці правила виконуватимуться під пильним контролем поліції і місцевої влади.

Професор підкреслює, що у Мумбаї, де одночасно проживають, навчаються, працюють понад 40 млн осіб, проблем з ліжко-місцями в лікарнях, обладнаними стаціонарною подачею кисню, немає.

Читайте також: Епідеміолог розповіла, на скільки Україна відстає від плану COVID-вакцинації

"У підготовлених державних лікарнях заповнено 25% «ковідних» місць. У приватних госпіталях більше - до 60% місць. Проте, локдаун запроваджується, але не за орієнтуванням на те, скільки залишилося вільних «ковідних місць», а за добовою захворюваністю. Напередодні у Мумбаї за 1 день було зареєстровано більше 11 000 нових випадків захворювання - найбільше за один день з моменту початку спалаху в країні", - пише Кухарчук.

Як повідомляв Укрінформ, Індія в понеділок зафіксувала найвищий показник нових випадків коронавірусу з початку пандемії - мова йде про більш як 100 тис. інфікованих. Індія зараз на другому в світі місці - після США - за загальною кількістю підтверджених випадків COVID-19.

Всього з початку пандемії в світі зареєстровано 132 млн випадків коронавірусу, зокрема 2,86 млн - летальних.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-