НАБУ не отримувало офіційних повідомлень від Молдови про викрадення Чауса

НАБУ не отримувало офіційних повідомлень від Молдови про викрадення Чауса

Укрінформ
Національне антикорупційне бюро наразі ще не отримувало офіційних повідомлень від компетентних органів Молдови щодо викрадення колишнього українського судді Миколи Чауса. 

Про це Укрінформу повідомили у пресслужбі НАБУ.

“Станом на зараз офіційних повідомлень щодо викрадення (колишнього — ред.) судді (Чауса — ред.)до НАБУ від компетентних органів Молдови не надходило”, - повідомили у пресслужбі НАБУ.

Як повідомляли ЗМІ, колишнього українського суддю Миколу Чауcа, оголошеного Інтерполом у міжнародний розшук за підозрою в хабарництві, який перебував у Кишиневі, викрали іноземні громадяни. Вони вже покинули Молдову, перейшовши молдавсько-український кордон.

Читайте також: «Неприпустимо, щоб у Молдові зникали люди»: Санду відреагувала на викрадення Чауса

Раніше президент Молдови Мая Санду вимагала від Міністерства внутрішніх справ і Служби інформації і безпеки (СІБ) у найстисліші терміни з'ясувати ситуацію з викраденням у Кишиневі Чауса.

Як повідомляв Укрінформ, у СБУ та ДПСУ наразі не коментують події у Молдові щодо судді Чауса.

3 квітня адвокат Чауса Юліан Балан заявив, що група невідомих озброєних чоловіків викрала Чауса в центрі Кишинева. Інформацію підтвердили в столичній поліції.

Читайте також: Екссуддю Чауса викрали іноземці, які виїхали в Україну - глава МВС Молдови

3 березня колегія цивільних, комерційних та адміністративних спорів Верховного суду Молдови відмовила в наданні політичного притулку колишньому українському судді Миколі Чаусу, який з 2016 року переховується в Молдові.

9 серпня 2016 року детективи НАБУ під процесуальним керівництвом прокурорів САП викрили суддю Миколу Чауса в отриманні хабаря у розмірі 150 тис. дол.

Читайте також: Молдова остаточно відмовила у притулку українському судді Чаусу

У вересні того самого року Верховна Рада підтримала подання Генеральної прокуратури про надання згоди на затримання та арешт судді. Однак Чаус втік з України. З 11 листопада 2016 року суддя перебував у міжнародному розшуку по лінії Інтерполу.

У жовтні 2017 року Вища рада правосуддя тимчасово відсторонила Чауса від посади, а 28 листопада 2017 року постановила звільнити його з посади судді.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-