У Молдові викрали екссуддю Чауса, оголошеного Інтерполом у міжнародний розшук

У Молдові викрали екссуддю Чауса, оголошеного Інтерполом у міжнародний розшук

Укрінформ
Колишнього українського суддю Миколу Чауcа, оголошеного Інтерполом у міжнародний розшук за підозрою у хабарництві, викрали у столиці Молдові Кишиневі.

Про це заявив його адвокат Юліан Балан, повідомляє Укрінформ із посиланням на видання NewsMaker.

Адвокат Чауса стверджує, що 3 квітня група невідомих озброєних чоловіків викрала його підзахисного у центрі молдавської столиці.

Прессекретар поліції Кишинева Наталя Статі підтвердила факт викрадення.

«54-річного чоловіка викрали три людини. Інцидент стався біля житлового будинку у центрі столиці. Поліцію сповістили про подію о 13:15. Зараз слідство з'ясовує обставини події, порушено кримінальну справу», - розповіла Статі.

Про викрадення Чауса повідомив і його колишній адвокат в Україні Ростислав Кравець. «Щойно зателефонувала з Кишинева дружина мого колишнього клієнта, екссудді Дніпровського районного суду Києва Миколи Чауса, і повідомила, що її чоловіка там викрали... Поліція Молдови вже розпочала розслідування», - написав він у Телеграмі.

Читайте також: Чи повернеться в Україну колишній суддя Микола Чаус

Як повідомляв Укрінформ, 3 березня колегія цивільних, комерційних та адміністративних спорів Верховного суду Молдови відмовила в наданні політичного притулку колишньому українському судді Миколі Чаусу, який з 2016 року переховується в Молдові.

На території цієї країни Чаус спочатку перебував нелегально, нібито під патронатом держбезпеки Молдови. Потім він офіційно здався молдовській владі. Тодішній президент Молдови Додон відмовив йому в наданні політичного притулку, але Чаус оскаржив це рішення в суді.

9 серпня 2016 року детективи НАБУ під процесуальним керівництвом прокурорів САП викрили суддю Миколу Чауса в отриманні хабаря у розмірі 150 тис. доларів.

У вересні того ж року Верховна Рада підтримала подання Генеральної прокуратури про надання згоди на затримання та арешт судді. Однак Чаус втік з України. З 11 листопада 2016 року суддя перебував у міжнародному розшуку по лінії Інтерполу.

У жовтні 2017 року Вища рада правосуддя тимчасово відсторонила Чауса з посади, а 28 листопада 2017 року ухвалила звільнити його з посади судді.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-