Укрзалізниця забезпечила понад 800 ліжок для COVID-хворих у відомчих лікарнях

Укрзалізниця забезпечила понад 800 ліжок для COVID-хворих у відомчих лікарнях

Укрінформ
АТ "Укрзалізниця" забезпечила у відомчих залізничних лікарнях понад 800 ліжок для лікування хворих на COVID-19 і на сьогодні вже проліковано близько 1 тис. таких пацієнтів.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба компанії.

«Укрзалізниця робить усе можливе для забезпечення фаховими медичними послугами хворих на COVID-19 у відомчих лікарнях. Так, ми мали низку проблем, через дії окремих керівників було зірвано важливі тендери. Не було виконано запланований обсяг фінансування, проте ми актуалізували усі проблеми, швидко вирішуємо їх й на сьогодні у наших лікарнях вже проліковано та продовжують отримувати допомогу близько 1 тис. пацієнтів, хворих на COVID-19» – зазначив в.о. голови правління АТ «Укрзалізниця» Іван Юрик.

Нагальними проблемами на сьогодні є модернізація електромереж у лікарнях, оновлення дизель-генераторів та стале постачання кисню.

За словами очільника Укрзалізниці, вже сьогодні буде опрацьована можливість виділення штату спеціалістів філії «Центр будівельно-монтажних робіт та експлуатації будівель і споруд» для реконструкції електромереж у відомчих лікарнях. Разом з тим Укрзалізниця опрацьовує питання виділення коштів для реконструкції кисневих станцій у відомчих лікарнях й веде роботу із закупівлі і безперебійної доставки кисню у лікарні, запевнив він.

Крім цього, за словами Юрика, Укрзалізниця постійно працює над вчасним забезпеченням медичних працівників засобами особистого захисту та дезінфекції.

Читайте також: Заповненість COVID-ліжок у лікарнях столиці перевищує 80% - Кличко

За даними компанії, на сьогодні із хворими на COVID-19 працюють 8 відомчих лікарень Укрзалізниці (три – в Києві, дві – в Харкові та по одній у Дніпрі, Львові та Одесі). Вони забезпечені 56 анестезіологічними командами для лікування вказаних пацієнтів, 46 апаратами ШВЛ, 429 кисневими концентраторами та 99 стаціонарними точками доступу до кисню.

Як повідомляв Укрінформ, в Україні станом на 2 квітня лабораторно підтверджено 1 711 630 випадків COVID-19, з них за добу – 19 893.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-