Фонд соцстрахування запевняє, що продовжить оплату лікарняних і після 30 червня

Фонд соцстрахування запевняє, що продовжить оплату лікарняних і після 30 червня

Укрінформ
Фонд соціального страхування України продовжить оплачувати лікарняні на випадок хвороби, травми, самоізоляції від COVID-19 тощо як до, так і після 30 червня.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресцентр фонду.

У зв’язку із численними публікаціями у ЗМІ щодо змін у законодавстві з 30 червня 2021 року, відповідно до яких в Україні будуть оплачуватись лише лікарняні, видані на час проходження реабілітаційного лікування, у Фонді соцстрахування заявляють, що Законом України "Про реабілітацію у сфері охорони здоров'я", норми якого набувають чинності 30 червня цього року, серед іншого, було внесено зміни до статті 22 Закону України "Про загальнообов'язкове державне соціальне страхування".

У новій редакції закону було передбачене надання допомоги по тимчасовій непрацездатності на період реабілітаційного лікування, у той час, як звичайні захворювання і травми – виключені з підстав для надання допомоги за лікарняними.

Читайте також: На боротьбу з коронавірусом у бюджеті є понад ₴20 мільярдів – Марченко

"Від початку у наших коментарях на запити засобів масової інформації, застрахованих осіб, лікарів і роботодавців ми звертали увагу – внесені зміни мали на меті розширення страхових випадків періодом реабілітаційного лікування. Крім того, не було внесено змін до частини другої статті 22 базового Закону, у якому також йде мова про надання допомог по тимчасовій втраті працездатності в разі хвороб і травм", - наголосили у фонді.

Наразі відповідні законопроєкти, які усувають зазначену помилку, вже зареєстровані і проходять стадію погодження.

Читайте також: З початку пандемії понад 100 тисяч українців були на оплачуваній самоізоляції

Фонд соціального страхування України запевняє, що продовжить забезпечувати страховий захист на випадок хвороби, травми, самоізоляції від COVID-19 тощо – як до, так і після 30 червня.

Як повідомляв Укрінформ, 15 березня Фонд соціального страхування попередив про затримку виплат лікарняних і декретних.

29 березня на селекторній нараді під головуванням Президента Володимира Зеленського стало відомо, що уряд ухвалив рішення про виділення 400 млн грн для часткової виплати заборгованості із виплати лікарняних.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-