На боротьбу з коронавірусом у бюджеті є понад ₴20 мільярдів – Марченко

На боротьбу з коронавірусом у бюджеті є понад ₴20 мільярдів – Марченко

Укрінформ
У державному бюджеті на початок 2021 року є понад 20 млрд грн на боротьбу з коронавірусом.

Як передає Укрінформ, про це сказав міністр фінансів Сергій Марченко в інтерв'ю виданню LIGA.net, повідомляє пресслужба міністерства.

"На початок 2021 року утворився залишок 6,1 млрд грн… Частина цього залишку, відповідно до рішень уряду, у 2021 році вже спрямована для закупівлі вакцин проти COVID-19 та оплату послуги з вакцинації, завершення надання одноразової матеріальної допомоги підприємцям, які можуть втратити доходи під час карантину, матеріальне забезпечення у зв’язку з тимчасовою втратою працездатності та виплати допомоги по безробіттю. Враховуючи зазначене, загальний обсяг коштів на закупівлю вакцин – 4 млрд грн, також є 17,3 млрд фінансування Нацслужби здоров’я – це повний спектр видатків, необхідних на боротьбу з пандемією", - сказав Марченко.

За його словами, якщо необхідне фінансування на певні особливі "ковідні" видатки, то потрібно сформувати запит, і Міністерство фінансів знайде кошти.

Читайте також: З початку пандемії коронавірусом перехворіли понад 43 тисячі медиків - Соцстрах

"Минулого року ми завжди знаходили можливість, наприклад, перерозподілити видатки з інших статей бюджету. Але важливо, щоб ми розуміли, на які цілі нам потрібні ці кошти", - нагадав Марченко.

Він зазначив, що коштів, які були закладені на фінансування Національної служби здоров’я, достатньо для вирішення всіх необхідних питань.

"Ми не сформували особливого emergency-пакету, але таким пакетом є видатки на вакцинацію. Це має стати нашим пріоритетом: можна виділяти кошти на лікування, але, я вважаю, що краще діяти на упередження", - підкреслив Марченко.

Читайте також: У Мінфіні очікують перевиконання доходів бюджету у першому кварталі на 10 мільярдів

Як повідомляв Укрінформ, за 2020 рік урядом було розподілено 78,4 млрд грн коштів Фонду боротьби з COVID-19, з яких 84,8% було фактично використано головними розпорядниками.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-