Запровадження е-лікарняного: Кабмін схвалив постанову

Запровадження е-лікарняного: Кабмін схвалив постанову

Укрінформ
Кабінет Міністрів схвалив постанову, якою унормовується ведення Електронного реєстру листків непрацездатності.

Як передає Укрінформ, відповідне рішення було ухвалене на засіданні уряду.

Як ідеться у пояснювальній записці, постановою пропонується унормувати механізм організації ведення реєстру та надання інформації з нього, оновити алгоритм видачі листків непрацездатності задля електронізації послуги «е-лікарняний».

Також МОЗ за погодження з Фондом соціального страхування має розробити та затвердити Порядок здійснення Фондом перевірки обґрунтованості видачі та продовження листків непрацездатності.

Читайте також: МОЗ завершує розробку електронних лікарняних

Зазначається, що таке нормативно-правове врегулювання дозволить забезпечити запровадження цільової моделі формування та видачі електронних листків непрацездатності, що формуватимуться на підставі медичного висновку про тимчасову непрацездатність.

Таким чином, передбачається, що запуск Електронного реєстру листків непрацездатності з повною інтеграцією в електронну систему охорони здоров’я сприятиме унеможливленню зловживання під час під час обігу листків непрацездатності, забезпеченню дотримання порядку їх видачі та оформлення, унеможливленню відкриття листка непрацездатності «заднім числом», ведення оперативного обліку та контролю виданих та продовжених листків непрацездатності закладами охорони здоров’я всіх форм власності.

Як повідомляв Укрінформ, раніше заступник міністра охорони здоров’я Ярослав Кучер повідомив, що МОЗ завершує розробку цільової моделі впровадження електронних листів непрацездатності. За його словами, ця модель електронного листка непрацездатності також пройде тестування, певний проміжок часу вона існуватиме паралельно з паперовими листками непрацездатності.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-