СБУ за рік викрила майже 3 тисячі сайтів, спрямованих на дестабілізацію в Україні

СБУ за рік викрила майже 3 тисячі сайтів, спрямованих на дестабілізацію в Україні

Укрінформ
Департамент кібербезпеки СБУ у 2020 році поклав край роботі близько 3 тис. вебресурсів, що використовувалися з метою дестабілізації ситуації в країні.

Про це розповів в інтерв’ю Цензор.НЕТ начальник управління департаменту кібербезпеки СБУ Ілля Вітюк, передає Укрінформ.

«Протягом 2020 року ми зупинили роботу близько 3 тис. вебресурсів, що використовувались зі злочинною метою, було заблоковано понад 2,5 тис. спільнот із понад мільйонною аудиторією, нейтралізовано 21 ботоферму загальною потужністю понад 60 тис. ботів», - сказав посадовець.

Вітюк зауважив, що в інформаційному просторі триває постійна цілодобова війна. СБУ вдається ефективно протистояти спробам дестабілізації ситуації в країні із використанням етнічного, релігійного та міжконфесійного чинників.

«Загальновідомі факти викриття нами провокаторів, які діють від імені польської або угорської сторони у західних областях України і вчиняють провокативні акції з метою ескалації конфліктів і напруженості у прикордонних регіонах», - зауважив він.

Читайте також: Поліція затримала банду, яка складалася із професійних спортсменів

За словами начальника управління, також постійно здійснюється протидія інформаційним вкидам і фейкам на цьому напрямі, блокуються джерела поширення деструктивної інформації. При цьому дуже активно ворог працює для роздмухування міжконфесійної ворожнечі, провокування конфліктів у Церкві та між різними патріархатами.

Крім того, тривалий час СБУ успішно протидіє спробам позиціонувати Україну на міжнародній арені як майданчик або базу, де нібито здійснюється підготовка різного роду бойовиків, найманців або навіть терористів. До здійснення таких провокацій, за словами Вітюка, долучається не лише РФ, а й "деякі інші суміжні країни".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-