Поліція затримала банду, яка складалася із професійних спортсменів

Поліція затримала банду, яка складалася із професійних спортсменів

Фото, відео
Укрінформ
Поліція провела масштабну спецоперацію із затримання злочинної групи, до якої входили професійні спортсмени.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Відділ комунікації поліції Тернопільської області.

Організовану злочинну групу, яка впродовж 2020-2021 років тероризувала жителів західної України, ліквідували оперативники управління стратегічних розслідувань спільно з колегами ГУНП Тернопільської, Чернівецької та Київської областей.

У ході розслідування стало відомо, що до злочину причетні жителі Львівщини. Вони нападали та грабували людей, які займалися валютними операціями.

Усі підозрювані є професійними спортсменами (бокс і боротьба).

Організатор банди - чемпіон світу з кікбоксингу, житель Львова, 1975 року народження. Чоловік на даний час перебуває на лаві підсудних за розбійний напад, вчинений у 2015 році.

Підозрювані стежили за своїми жертвами, вивчали їхній шлях та місця перебування.

Читайте також: В Одесі викрадачі юнака вимагали $1 мільйон, замовника затримали

У селищі Березовиця наприкінці 2020 року вони напали на подружжя і відібрали близько 256 тис. грн.

У січні 2021 року підозрювані привласнили 140 тис. євро, які належали жителю Чернівців.

Документували діяльність банди правоохоронці впродовж кількох місяців. Зібравши усі докази, оперативники вирішили провести масштабну спецоперацію, до якої залучили більше сотні фахівців. Під процесуальним керівництвом обласної та окружної прокуратури Тернополя був проведенй одночасно 21 обшук на території Львівської, Чернівецької та Київської областей. Допомагали у зборі доказової бази і співробітники СБУ в Тернопільській області.

До проведення спецоперації залучалися співробітники департаменту стратегічних розслідувань НПУ, УСР Тернопільської та Чернівецької областей, співробітники департаменту карного розшуку НПУ із колегами з Чернівецької області спільно з слідчими-детективами Тернопільської області та за силової підтримки КОРДу.

Кількох підозрюваних затримали у міжнародному аеропорту "Бориспіль", коли ті повернулися з чергового відпочинку з Домінікани. Інших учасників виявили на території Львівської області.

У ході обшуків в чоловіків вилучили елітні автомобілі, балаклави та бити, якими вони користувалися під час нападів, а також іноземну та українську валюту.

Чотирьом учасникам повідомили про підозру за ст. 186 ч. 3 Кримінального кодексу України та ст. 187 ч. 4 ККУ. Трьом особам обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. По четвертому учаснику питання вирішується.

Як повідомляв Укрінформ, у березні у Київській області поліцейські затримали банду, яка здійснювала розбійні напади на будинки держслужбовців.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-