В Одесі викрадачі юнака вимагали $1 мільйон, замовника затримали

В Одесі викрадачі юнака вимагали $1 мільйон, замовника затримали

Фото, відео
Укрінформ
Працівники поліції звільнили чоловіка, якого зловмисники викрали в Одесі, вимагаючи викуп в 1 млн дол., замовника злочину затримали.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці написав голова Нацполіції Ігор Клименко.

«Юнака в ніч з 23 на 24 березня викрали в Одесі. На взятому напрокат авто потерпілого вивезли до Києва та тримали зв’язаним в орендованій квартирі. Свої умови викрадачі повідомили телефоном: 1 мільйон доларів або ж сина більше не побачить», - повідомив Клименко.

За його словами, працівники Департаменту карного розшуку Нацполіції та поліції Одеської області одразу включилися в роботу і за лічені години вирахували зловмисників та продумали оперативну комбінацію.

Читайте також: У «центрі реабілітації» на Київщині катували людей - поліція

«Сьогодні в Одесі під час передачі частини грошей в розмірі 100 тисяч доларів США затримали 2-х спільників викрадачів. А вже за декілька хвилин в орендовану квартиру в центрі столиці увірвалися спецназівці, оперативники та слідчі. 4-ох фігурантів затримали на місці», - поінформував глава НПУ.

Як уточнив Клименко, викраденого чоловіка знайшли в окремій кімнаті зі зв’язаними руками, і, на щастя, йому не нашкодили.

Читайте також: Десятки нападів і викрадення людей: на Київщині затримали банду рекетирів

«Правова кваліфікація злочинів – вимагання та викрадення людини. Наразі нам відомо, що всі викрадачі – вихідці однієї із країн Закавказзя. Ми перевіряємо їх кримінальну історію та законність перебування на території України», - зазначив Клименко.

Він повідомив, що замовник цього злочину теж перебуває у руках поліції, його вже затримали. Клименко пообіцяв розповісти інші подробиці інциденту згодом.

Також Клименко виклав відеозапис, на якому зображено, емоційну реакцію батька викраденого юнака, який щойно дізнався про звільнення свого викраденого сина.

Як повідомлялося, у Дніпрі поліція затримала зловмисника, який вимагав у місцевого жителя 140 тис. грн неіснуючого боргу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-