У «центрі реабілітації» на Київщині катували людей - поліція

У «центрі реабілітації» на Київщині катували людей - поліція

Фото
Укрінформ
Поліцейські Київської області викрили групу осіб, які силоміць утримували людей у нелегальному «реабілітаційному центрі».

Як передає Укрінформ, про це повідомляє поліція Київщини.

За даними правоохоронців, 20 березня до поліції надійшло повідомлення про те, що в місті Ірпінь біля однієї з багатоповерхівок троє невідомих осіб зв'язали чоловіка і силоміць заштовхали до автомобіля, після чого зникли у невідомому напрямку.

Поліцейські провели низку оперативно-розшукових заходів та встановили місцезнаходження автомобіля, на якому викрали потерпілого. За цією адресою, в селі Петропавлівська Борщагівка, розташувався один з реабілітаційних центрів.

«Правоохоронці встановили, що у так званому реабілітаційному центрі незаконно утримувалося з невідомих причин кілька десятків людей, більшість із яких не страждають ні на алкогольну, ні на наркозалежність. Ці особи утримувалися в суворих умовах, із заґратованими вікнами, виходити на вулицю категорично заборонялося. Утриманці центру піддавалися тортурам», - йдеться в повідомленні.

Як зазначають правоохоронці, «центр» не має жодної дозвільної документації на ведення будь-якої медичної практики щодо здійснення реабілітації.

З'ясовано, що до вчинення вказаного злочину причетні шестеро осіб, п'ятеро з яких затримані в порядку ст. 208 КПК. Вони укладали договори з родичами наркозалежних, отримували великі кошти за їхнє лікування, а в реаліях - лікування не здійснювали, а чинили тортури над людьми, стверджують у поліції.

Читайте також: У Харкові почали перевірки нелегальних реабілітаційних центрів та хоспісів

Правоохоронці розшукують шостого фігуранта та встановлюють інших осіб, причетних до скоєння даного правопорушення.

Відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 146 КК (незаконне позбавлення волі або викрадення людини). Санкція передбачає покарання у вигляді обмеження волі до п'яти років або позбавлення волі на той самий строк.

Вирішується питання про оголошення підозри затриманим. Запобіжний захід обере суд.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-