Кабмін вивчає досвід Європи про подорожі під час пандемії

Кабмін вивчає досвід Європи про подорожі під час пандемії

Укрінформ
Кабінет Міністрів вивчає досвід європейських країн для забезпечення українцям безперешкодних подорожей за кордон у період пандемії COVID-19.

Про це Прем’єр-міністр Денис Шмигаль повідомив під час онлайн-наради щодо механізмів, які мають забезпечити громадянам України можливість безперешкодно подорожувати іншими країнами у період пандемії, інформує Урядовий портал.

"Ми активно спостерігаємо, до яких дій вдаються європейські країни у цьому напрямку. Вивчаємо, які саме дані вони збирають та як використовують, аби дати новий розвиток туризму й не тільки. Цей вивчений досвід ми потім використаємо в Україні в необхідному форматі, щоб громадяни, попри пандемію, могли вільно й безпечно подорожувати світом", — зазначив Шмигаль.

Читайте також: Паспорти вакцинації: у Єврокомісії пояснили, хто не отримає «зелене світло»

У нараді взяли участь віце-прем’єр-міністр - міністр цифрової трансформації Михайло Федоров, віце-прем’єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанішина, міністр охорони здоров’я Максим Степанов, міністр закордонних справ Дмитро Кулеба, заступник міністра охорони здоров’я - головний державний санітарний лікар Віктор Ляшко.

Під час наради Прем’єр-міністр доручив міністру закордонних справ Дмитру Кулебі обговорити та проаналізувати з міжнародними партнерами всі деталі співпраці в цьому питанні.

Читайте також: Степанов розповів, що «пропишуть» у свідоцтві про вакцинацію

Крім того, учасники наради обговорили питання записів на вакцинацію та у лист очікування на вакцинацію від COVID-19.

Як повідомляв Укрінформ, Україна долучилась до створення Міжнародного договору про пандемію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-