Ситник розповів Atlantic Council про викриття восьми суддів-хабарників в Україні

Ситник розповів Atlantic Council про викриття восьми суддів-хабарників в Україні

Укрінформ
Директор НАБУ Артем Ситник заявив, що його агентство вже викрило щонайменше вісім українських суддів, які брали хабарі, а Антикорупційний суд вже визначив їм реальні терміни покарання.

Про це керівник НАБУ розповів під час прямого включення, організованого в понеділок впливовим американським аналітичним центром Atlantic Council, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Попри дуже тривалу й виснажливу боротьбу за створення Антикорупційного суду, цей суд створений – і я не буду довго наводити приклади – але вже є восьмий суддя, який був викритий НАБУ при одержанні неправомірної вигоди», - зауважив посадовець.

Ситник підкреслив, що йдеться про отримання такими суддями «реальних термінів покарання».

«Кожного тижня як мінімум один вирок з реальним терміном покарання з’являється – це дуже добра тенденція, яка, з іншого боку, лякає істеблішмент політичний. Тому ми знову ж таки пробуємо зупинити це все – кожен день це відбувається і продовжується»,- зауважив він.

Директор НАБУ також зазначив, що впродовж минулого року зусиллями антикорупційних органів України було відшкодовано збитків на понад 1,1 мільярда гривень, і це лише початок.

«Попри спроби це все зупинити, ми рухаємося вперед», - підкреслив голова НАБУ.

Читайте також: Рада направила до КСУ законопроєкт щодо НАБУ та Держбюро розслідувань

Як повідомлялося, 28 серпня 2020 року Конституційний Суд визнав неконституційним указ про призначення Артема Ситника на посаду директора НАБУ. Велика палата Конституційного Суду 16 вересня 2020 року визнала неконституційними окремі положення закону про НАБУ в частині повноважень Президента призначати директора Бюро. 15 лютого 2021 р. у Верховній Раді зареєстровано законопроєкт №5070 стосовно приведення статусу Національного антикорупційного бюро України у відповідність з вимогами Конституції.

Читайте також: Звільнення викривача корупції: суд визнав незаконним наказ очільника Енергоатому

У березні в Верховній Раді з’явився оновлений законопроєкт, який передбачає звільнення Артема Ситника з посади директора НАБУ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-