Радуцький рекомендує не поспішати з послабленням карантину в Україні

Радуцький рекомендує не поспішати з послабленням карантину в Україні

Укрінформ
Голова Комітету Верховної Ради з питань здоров'я нації, медичної допомоги та медичного страхування, народний депутат від "Слуги народу" Михайло Радуцький рекомендує не поспішати з послабленням карантину в Україні.

Як передає Укрінформ, про це він написав на своїй сторінці у Facebook.

Радуцький відзначив, що в Івано-Франківській області комісія з надзвичайних ситуацій ухвалила рішення про поетапне послаблення карантину. "Відсьогодні відчиняються дитячі садки. Якщо епідситуація покращиться, то з 5 квітня відновлять навчання у школах для учнів перших-четвертих класів. Також комісія зняла пости поліції на в’їздах до області, але залишила їх біля населеного пункту Поляниця, де залишаються високими показники захворюваності", - зауважив він.

За словами Радуцького, пік третьої хвилі у країні ще не настав, тому потрібно дуже уважно підходити до пом’якшення карантинних обмежень, а якщо зняти частину з них завчасно, то це може спровокувати новий спалах коронавірусної хвороби.

Читайте також: На Прикарпатті дозволили роботу дитсадків і початкової школи

"Це особливо стосується західних областей, в яких традиційно активний трафік із сусідніми країнами. У той же час у Польщі епідемія вийшла на пікові показники - 26 березня зафіксований антирекорд – 35 тисяч інфікованих за добу. Сьогодні уряд Польщі готує введення комендантської години", - зазначив він.

Також голова профільного комітету повідомив, що у Німеччині кількість нових хворих на COVID-19 за добу значно зросла – до рекордних 25 тисяч. "Тому влада Німеччини терміново посилила карантин та планує ще більш жорсткі заходи. Більшість інших європейських країн після певного пом’якшення карантину знову повернулися до жорстких обмежень", - повідомив Радуцький.

Читайте також: За добу з коронавірусом госпіталізували понад три тисячі пацієнтів - МОЗ

"Останніми днями чимало пропозицій з приводу запровадження в Україні загальнонаціонального локдауну. Я вважаю, епідситуацію потрібно й надалі регулювати методами адаптивного карантину. Встановлювати дійсно ефективні обмеження, які реально виконуються і не несуть загрози зупинки економіки", - наголосив Радуцький.

Як повідомляв Укрінформ, у червоній зоні перебувають 10 областей та Київ. Херсонська область – єдина в жовтій зоні. Решта областей – у помаранчевій.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-