Степанов сказав, коли Україна може отримати власні вакцини

Степанов сказав, коли Україна може отримати власні вакцини

Укрінформ
Українські фармацевтичні підприємства готові вкладати кошти в обладнання для виробництва вакцин, якщо матимуть гарантії, що держава ці препарати викупить.

Як передає Укрінформ, про це ефірі програми “Свобода слова Савіка Шустера” сказав міністр охорони здоров’я Максим Степанов.

“Ми маємо подумати про завтрашній день, ніхто не може дати гарантію, що це єдиний вірус, і більше вірусів не буде… Нам треба відновити виробництво (вакцин - ред.). Ми повинні дати держзамовлення нашим фармпідприємствам, гарантувати, що ми будемо викуповувати вакцини для рутинної імунізації - від кору, паротиту, кашлюка... У нас є 10 вакцин (для рутинної імунізації - ред.). Так, це буде інколи у два рази дорожче, ніж зараз ми купуємо у світових виробників, тому що обмежений ринок. Але ми будемо захищені“, - розповів очільник МОЗ.

Читайте також: За наслідки вакцинації відповідальна держава - Степанов

За його словами, фармвиробники готові вкладати кошти у відповідне обладнання. І якщо розпочати цей процес зараз, то вакцини будуть через три роки.

Степанов також нагадав, що в держбюджеті на 2021 рік передбачено 100 млн грн на створення біокластеру, фінансування досліджень у галузі медицини.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-