В Україні готують проєкт, який допоможе ветеранам стати управителями ОСББ

В Україні готують проєкт, який допоможе ветеранам стати управителями ОСББ

Укрінформ
Міністерство у справах ветеранів спільно з Міністерством розвитку громад та територій працюють над проєктом підготовки захисників, які мають намір працювати у сфері надання послуг з управління багатоквартирними будинками (ББ).

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Мінветеранів.

«Уже найближчим часом Міністерство у справах ветеранів спільно з Міністерством розвитку громад та територій України розпочинають програму «Захист, розвиток, добробут». Це пілотний проєкт підготовки захисників, які мають намір працювати у сфері надання послуг з управління багатоквартирними будинками (ББ) та підвищувати рівень безпеки екологічно-техногенних умов життєдіяльності громадян і суспільства», - йдеться у повідомленні.

Читайте також: У Лапутіної планують спростити ветеранам доступ до реабілітаційних послуг

Зазначається, що даний проєкт дасть змогу залучити до навчання не тільки ветеранів, але і членів їхніх родин. Перевагами такої ініціативи є також її охоплення, адже це відкриє можливості для ветеранів не тільки з великих та розвинених міст, але й з найвіддаленіших куточків України.

Як повідомляється, в рамках нової програми передбачено проведення відбіркового конкурсу на спеціальність менеджера (управителя) та навчання захисників для набуття ними необхідних кваліфікаційних здібностей. У перспективі це дозволить їм управляти Об’єднанням співвласників багатоквартирного будинку (ОСББ).

Про деталі та початок відбіркового конкурсу буде повідомлено додатково.

Як повідомляв Укрінформ, Міністерство у справах ветеранів на державному рівні ініціює запровадження Інституту ветеранського омбудсмена.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-