Понад 70% українців вважають Росію агресором

Понад 70% українців вважають Росію агресором

Опитування
Укрінформ
71% українців вважають Росію агресором щодо України.

Як передає Укрінформ, про це свідчать результати опитування, проведеного соціологічною групою «Рейтинг».

Натомість 22% українців дотримуються протилежної думки. «Найбільше останніх серед мешканців Сходу, виборців партій Шарія, Мураєва та «Опозиційна платформа – за життя», - зазначили соціологи.

Також 68% опитаних вважають, що Україна повинна використовувати усі можливості для повернення Криму до складу України. 21% – за те, щоб змиритися з переходом півострова під контроль Росії.

При цьому соціологи констатували, що з 2014 року поступово зростає кількість тих, хто виступає за повернення Криму до складу України.

Читайте також: Кулеба про Донбас: Якщо Росія погодиться, конфлікт буде завершений за тиждень

Крім того, згідно з опитуванням, 45% підтримують ініціативу відновлення подачі води до тимчасово окупованого Криму, 48% – не підтримують.

Опитування проводилося 23-24 березня серед 2500 респондентів віком від 18 років в усіх областях, крім тимчасово окупованих територій Криму та Донбасу. Вибірка репрезентативна за віком, статтю і типом поселення. Метод опитування: CATI (Computer Assisted Telephone Interviewing - телефонні інтерв'ю з використанням комп'ютера). Помилка репрезентативності дослідження з довірчою імовірністю 0,95: не більше 2,0%.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-