Геращенко: Ми будемо захищати право громадян на мирні мітинги

Геращенко: Ми будемо захищати право громадян на мирні мітинги

Укрінформ
Заступник глави МВС Антон Геращенко звернувся із закликом до громадян, які мають намір брати участь у мітингах, - робити це мирно.

Про це Геращенко заявив в ефірі програми «Право на владу» на каналі «1+1», передає Укрінформ.

«Я радий, що у минулу суботу не постраждало нічого, крім вікон, дверей, і фасадів. А кров і кістки залишилися цілими, - як у провокаторів, так і в поліцейських… Я закликаю усіх, хто хоче висловлювати своє конституційне право на мирні мітинги: будь ласка, виходьте на вулиці… Але робіть це мирно. Це ваше конституційне право і ми будемо його захищати, але ми категорично проти будь-яких актів насилля, ми категорично проти кровопролиття», - зазначив Геращенко.

Він також подякував мирним мітингувальникам, які на суботній акції під Офісом Президента спокійно висловлювали свою позицію.

Читайте також: Організатори акції на Банковій розраховували на масові бійки і сутички з поліцією - Геращенко

Як повідомляв Укрінформ, під час акції на підтримку засудженого активіста Сергія Стерненка 23 лютого у Києві сталися сутички, внаслідок чого постраждали 27 правоохоронців. 24 активних учасників акції доставили до управлінь поліції, у них відібрали пояснення і відпустили.

Увечері 20 березня під Офісом Президента відбулася ще одна акція на підтримку Стерненка. Її учасники розписали будівлю різними написами, розбили шибки вхідних дверей та підпалили табличку на фасаді.

Читайте також: Відповідальності за провокації під ОП не уникнути «декільком десяткам громадян» - МВС

В Офісі Президента завдані будівлі збитки попередньо оцінили у 2 млн грн.

Поліція вручила підозри у вчиненні правопорушення п’ятьом учасникам акції та відкрила два кримінальні провадження за фактом цих подій.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-