У першій партії вакцини Sinovac для України буде 200 тисяч доз - Степанов

У першій партії вакцини Sinovac для України буде 200 тисяч доз - Степанов

Укрінформ
Перша партія вакцини проти коронавірусу китайської компанії Sinovac Biotech, про доставку якої оголосила фармгрупа «Лекхім», має скласти 200 тисяч доз.

Як передає Укрінформ, про це у коментарі журналістам сказав міністр охорони здоров'я Максим Степанов.

«Ми очікуємо, за тією інформацією, яку повідомило «Лекхім», що перша партія буде 200 тис. доз. Потім привозять решту. Після того, як привезуть, згідно з нашим законодавством має ще бути лабораторний контроль. Проводить його Держлікслужба разом з ДЕЦ (Державний експертний центр МОЗ – ред.). Думаю, дуже швидко його проведемо, до 10 днів», - заявив Степанов.

Він додав, що ці вакцини використовуватимуть для щеплення згідно з планом вакцинації.

«Там немає застережень щодо вікових, або інших застережень. Тобто вони такі самі, як і решта вакцин», - сказав Степанов.

Читайте також: Радниця Степанова розказала про переваги вакцини Sinovac

Міністр також повідомив, що документи щодо ефективності вакцини були розглянуті Національною технічною групою експертів з питань імунопрофілактики (НТГЕІ) щодо клінічних випробувань цієї вакцини в різних країнах. За словами Степанова, група рекомендувала цю вакцину до використання.

Як повідомляв Укрінформ, група компаній «Лекхім» заявила, що перша партія вакцини проти коронавірусу китайської компанії Sinovac Biotech прибуде в Україну ввечері 25 березня.

Раніше анонсувалося, що перша партія вакцин Sinovac Biotech надійде у березні. В першому транші очікувалася поставка 700 тис. доз вакцини. Всього компанія має поставити 1,9 млн доз вакцини китайського виробника Sinovaс.

23 лютого в Україну прибула партія із 500 тис. доз вакцини проти коронавірусу Covishield, яка розроблена Оксфордським університетом та компанією AstraZeneca.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-